Skillnaden mellan aluminium och koppar RadiatorAluminium vs Copper Radiator

Radiatorer är gjorda av aluminium och koppar. Båda dessa radiator material har sina egna fördelar och nackdelar. Radiator aluminium- och koppar skiljer sig i styrka, värmeledningsförmåga, utseende och vikt.

Koppar var det enda material som används för att tillverka radiatorer i de tidigare åren. Den användes eftersom koppar har överlägsen värmeledningsförmåga.

En av de viktigaste skillnaderna mellan aluminium och koppar radiatorer ses i rören, som bär kylmediet. I koppar radiatorer, rören är smala. Rören är tillverkade smal för att förhindra inre tryck från att svälla. Dessutom är dessa tunna rör är det sannolikt att igensatt. Å andra sidan, aluminium radiatorer har bredare rör. Dessa breda rör bidra till mer direkt kontakt mellan röret och fenorna, som förstärker kylaren 'förmåga att avleda värme. Heller rören i aluminiumkylare inte täppa så fort. Den aluminiumkylare använder en tum bred rör, använder kopparvärmeelementet endast en halv-tums röret.

Rören i aluminiumradiatorer är svetsade till tanken, är rören i koppar radiatorer lödda. En fördel med svetsade rör är att värmeöverföringen sker i snabb takt. Å andra sidan, bromsar lödning ner värmeöverföringen i koppar radiatorer.När man talar om reparationer, är koppar lättare att reparera än den andra kylaren. Med avseende på vikt, är aluminium lättare än koppar. Detta innebär att de bilar som är försedda med aluminiumkylare kommer att ha mindre vikt än de koppar monterad sådana.

En annan skillnad som kan ses är att aluminium är en bättre motståndskraftig mot skador än den andra. Det kan också ses att koppar är lätt att återvinna än aluminium.

När man jämför kostnaden, är aluminium billigare än koppar.

Sammanfattning
1. Koppar är överlägsen aluminium i värmeledningsförmåga.
2. koppar radiatorer, rören är smala. Å andra sidan, rören i aluminiumkylare är bredare.
3. Rören av koppar få tilltäppta mer än så av aluminiumrör.
4. När aluminiumkylare använder en en-tums bred röret, använder kopparvärmeelementet endast en halv-tums röret.
5. Aluminium är en bättre motståndskraftig mot skador än koppar.
6. När rören i aluminiumradiatorer är svetsade till tanken, är rören i koppar radiatorer lödda.
7. När det gäller vikt, är aluminium lättare att koppar.