Skillnaden mellan mässing och bronsMässing Vs Brons

Koppar är en vanlig typ av jordartsmetall. Det har många industriella användningsområden över hela världen. Nu, slutresultatet är en legering när koppar kombineras med andra metaller. Både brons och mässing är exempel på kopparlegeringar. De också spela mycket viktiga roller industriellt.

Den främsta skillnaden mellan de två är att mässing är gjord av koppar 's kombination med zink medan brons är bokstavligen koppar plus tenn. Som nämnts är koppar nu populärt används i många branscher, men för att det ska bli mer användbar, måste det vara kombinerade första med andra stabilare metaller. Detta beror på att koppar i sin renaste form är alldeles för mjuka. Detta är samma anledning till varför brons, mässing kom till existens.

Historiskt sett är brons en äldre legering eftersom det sägs att det redan upptäcktes så tidigt som 3500 f Kr. Sumererna sägs vara den första civilisationen att ha använt en sådan legering på grund av dess seghet, som är hårdare än råjärn. Brons är också resistenta mot korrosion vilket gjorde det till ett idealiskt val för vapen. Eftersom stål ännu inte upptäcktes förrän modern tid, var brons ett idealiskt material för den antika civilisationen, eftersom det är ett bättre material än järn i nästan alla avseenden. Bortsett från tenn, det finns andra faktorer som kan läggas till koppar för att göra brons som mangan, fosfor, kisel och aluminium.Tvärtom var mässing upptäcktes inte förrän 500 BC, kanske av en slump. Ja, var ren zink verkligen aldrig upptäckt vid denna tidpunkt. Det hände bara så att människor tillbaka då försökte smältning av koppar tillsammans med calamin, som är en källa till zink. Värmen är det en som frisätter den zink från calamin och det omedelbart kombineras med koppar. Resultatet är en matt beständig legering som verkar vara gyllene färg. Denna legering senare kom att kallas mässing med en egenskapen att ha en lägre smältpunkt och bättre formbarhet. På grund av denna egenskap har mässing haft många dekorativa användningsområden.

Idag har det varit så mycket förvirring mellan mässing och brons för att det är svårt att urskilja vilken som är vilken speciellt vid första utseende. Båda legeringarna har också kombineras med andra element för att något ändra några av dess egenskaper.

1. Mässing består av koppar och zink, medan brons består av koppar och tenn.
2. Brons är en äldre legering än mässing.