Skillnaden mellan stål och mässingStål vs Mässing

Stål är en legering av järn, och mässing är en koppar-zinklegering. Mässing kan gjutas eller bearbetas i allt från ljusstakar till guld imitera smycken, medan stål är starkare och hårdare, och stålapplikationer oftare används av byggföretag och industrier. Stål är billigare, och mässing är dyrare och inte mycket av en konstruktionsmaterial.

Mässing är en drag metall, och har en stor förmåga att böja. Det används för att göra lager, ventiler och rörliga delar, eftersom det inte går lätt sönder. Stål, tvärtom, är svåra att gjuta, och ganska svårt att arbeta med i små maskiner. Brass 'förmåga med maskiner är mycket högre än stål, som stål har endast 40% till 50% effektivitet med maskiner. Mässing är bra ledare av värme och energi jämfört med stål. Stål och mässing klipp kan också jämföras på deras totala effektivitet. Mässing skrot inte förlora sitt värde och kostnad, med minimala effekter på dess effektivitet, och är en bra återvinningsmaterial.

Mässing har vissa betydande fördelar, såsom den föredras för industri- och jordbruksapplikationer. Mässing är rostskydds jämfört med stållegeringar, och inte rostar lätt, men båda av elementen kan reagera med olika frätande medel. På grund av dess höga rostskydds attribut är mässing används för petroleumprodukter och för att varmt eller kallt vatten inom industri eller bostäder system. Draghållfasthet av mässing lappar också kolstål. Styrkan i mässing gör gängade delar starkare.

Mässing är förnicklad att motstå mattas, för ythärdning av produkter och dekorativa ändamål. Stål är förkromad för att göra rostfritt stål. Ståltråd är också mässingspläterad för stålbältdäck för att främja vidhäftning till gummi. Stål kan spröda vid låga temperaturer, men mässing kan bära extrema väderförhållanden. Mässing har olika nyanser från guld till silver, och är formbart nog att användas i smycken gör och dekorativa ändamål, som för lampor och nyanser. Arkitekter använder mässing för att dekorera eller renovera byggnader eftersom det finns i olika färger och nyanser.

Mässingsprodukter lappar igen stål inom det medicinska och kirurgi området på grund av dess hygieniska egenskaper. En annan populär användning av mässing är för att göra musikinstrument, liksom fiskespön och stift, sanitära installationer etc. Steel har en fördel gentemot mässing avseende kumulativ stress, eftersom det har en längre utmattningslivslängd jämfört med mässing eller andra metallprodukter. Mässing och stål är både lätt att använda för svetsning och lödning.

Sammanfattning:1. Stål och mässing är båda legeringarna.

2. Mässing är en utmärkt termisk och elektrisk ledare.

3. Stålkonstruktioner har mer utmattningslivslängd och styrka.

4. Brass 'formbarhet är mycket praktiskt att göra smycken och dekorativa produkter.