Skillnad mellan stål och Graphite ShaftsStål vs Graphite Shafts

Stålaxlar och grafitskaft kan jämföras på skillnaden i deras vikt, vridmoment och vibrationer. När vi jämför vikterna är stål tyngre än grafit skaft, eftersom den är tillverkad av ett kolstål legering som är förkromad för att göra den anti korrosivt. Grafitskaft är gjorda av flera lager av kolfibrer som hålls samman av epoxihartser som gör det lätt vikt. Stål har låg motståndskraft mot vrida, eller en lågt vridmoment, jämfört med grafit som har en mild vridmoment. Stål ger mer vibrationer än grafit, och mer noggrannhet, men grafit absorberar stötar, så det är allmänt rekommenderas för alla.

Golfare har använt klubbar stål sedan 1920, och grafitskaft infördes i slutet av 1960 's. De fick bred acceptans i mitten 1980' s. Stålaxlar är billigare och konsekvent från axel-till-axel eftersom de är gjorda av ett enda material, medan grafitskaft erbjuder en lätt alternativ till stålskaft.

Stålaxlar kan väga runt 80 till 120 g, och grafit 's vikt kan vara runt 60 till 80g. Grafitskaft känner sig mer bekväm jämfört med stålskaft, på grund av sin låga vikt och svinghastighet. Vikten av axeln räknar en hel del eftersom det producerar en svinghastighet, så stål är tyngre orsakar en långsammare sving hastighet än den lätta grafit skaft. en annan stor skillnad är att stålskaft är mer solid och starkare än grafit skaft.

Vikten av stålskaft ger golfare mer stöd, balans och precision, eftersom det för swing tempo, lite tyngre vikt hjälper till att få mer kontroll. Grafitaxeln 's lätt orsakar mer vibrationer påverka handlederna för golfaren, vilket i sin tur påverkar svinghastighet också. Med stål, är känslan av skottet skarpare och skarpare än grafit, vars känsla är mer dämpad och mjukare.

En annan jämförelse möjlig är på grundval av avståndet golfare vill passa med sin sving. Stål är återigen ett bättre alternativ om det primära målet är mer distans.

Vanligtvis äldre golfare och kvinnor golfare använder grafit skaft. Stålaxlar är standard axlar som används av yngre killar och erfarna golfare. Ledande golfare med ledbesvär föredrar också grafit skaft, och en genomsnittlig spelare kan växla till grafit för att spela bättre, och för en bra sving och tempo hastighet. Den lättare vikten minskar också stötpåverkan, och täcker bra avstånd. Stålaxlar är överlägsna i kvalitet grafit skaft och pålitlig också.Sammanfattning:

1. Stål axlar är tyngre, och gjord av stållegeringar som är förkromad.

2. grafitskaft är lätta, gjort med flera skikt av kolfibrer som hålls samman med epoxiharts.

3. Stål axlar föredras av erfarna golfare som har en långsam sving hastighet och vill noggrannhet.

4. grafitskaft är bra för äldre eller kvinna golfare som vill ha mindre chock inverkan på sina händer för att undvika ledvärk.