Skillnaden mellan induktionshäll och ugnInduktionshäll vs Ugn

Människor som laga regelbundet eller är intresserade av matlagning kanske inte har någon förvirring om skillnaden mellan en induktionshäll och ugn, men människor som inte är medvetna om olika matlagningstekniker eller som inte är medvetna om olika kaminer för matlagning kan ha en viss förvirring . Den grundläggande skillnaden mellan en induktionshäll och ugn är att de används för olika typer av matlagning.

Hällar är av många olika typer. De kan vara gas spishäll, elektrisk spole spishäll, eller induktionshäll. Dessa hällar skiljer sig från varandra på det sätt uppvärmningen sker, och den process genom vilken köksredskap få värms tillräckligt för att laga mat. I denna artikel kommer vi att diskutera induktionshäll och dess funktioner.

induktions
Induktionshäll gör användningen av värme som genereras av induktion. Den elektriska energin överförs från induktion till kokkärl genom en spole av tråd placerad under kokkärlet. Om du vill använda en induktionshäll, redskap måste vara ferromagnetiska och bra ledare av elektricitet. Ett oscillerande magnetfält produceras när alternerande elektrisk ström leds genom spolen i spishällen. Detta magnetfält inducerar en elektrisk ström i kokkärlet som uppvärmer kokkärlet. Den värme som produceras i potten beror på resistiv värmning. Även om strömmen som flyter i potten är stor, har det tagits fram av låg spänning, alltså energi sparas med induktionshäll.

En av de viktigaste fördelarna med en induktionshäll är att det är mer energieffektiv än någon annan traditionell spishäll. I induktionshäll, endast krukor värms och därmed mindre energi krävs. Den andra fördelen är att de är säkrare eftersom det inte finns några lågor eller heta, glöden runt grytan.

Trots de enorma fördelar som induktionshäll har jämfört med andra traditionella hällar, vissa begränsningar finns. Den första begränsande faktorn är användningen av redskap som är tillverkade av ferromagnetiskt material. Om andra metaller såsom aluminium används, tränger det magnetiska fältet inom vida gränser och den elektriska ström som induceras finner mindre motstånd, vilket sålunda redskapet inte blir uppvärmd. Glas och keramik redskap kan inte användas.ugnar
Ugnar är värmeisolerade kammare som används för bakning, värme, torkning, etc. ugnar är av många slag. Ugnar kan vara jordugnar, keramiska ugnar, gasugnar, stenugn och mikrovågsugnar. De används för matlagning och andra ändamål som för att skapa keramik, etc. Vi kommer att diskutera ugnar för matlagning här. Ugnar används för olika tillagningstekniker som bakning, stekning, gassande och grillspettet.

Ugnar är antingen gas eller elektriska ugnar. De har värmeslingor på toppen och botten för olika tillagningsmetoder. Antingen det kommer att finnas en spole eller topp- och bottenspolar som värms upp. Temperaturen regleras i ugnarna av yttre rattar, och olika temperaturer är för olika metoder.

Sammanfattning:

1. induktionshäll använder värme som alstras genom induktion för matlagning; ugnar är isolerade kammare som används för matlagning drivs med gas eller el.
2. har induktionshäll används för stekning, sauting, grillning, etc; ugnar används för bakning, värme, torkning, rostning, etc.
3. Induktionshällar är mycket mer energieffektiva än ugnar.