Skillnaden mellan Xanax och KlonopinXanax vs Klonopin

Alprazolam och klonazepam är varumärken av Xanax och Klonopin. Xanax och Klonopin finns klasser av läkemedel erkänns som bensodiazepiner. Dessa sorter av läkemedel används för behandling av ångest och dessa läkemedel är till hjälp för personer som lider av panikångest. Xanax och klonopin är kända för att vara potenta bland de Läkemedlen under bensodiazepiner.

Även Xanax och Klonopin faller under samma drog klassificering är Klonopin skriven oftare bygger på en artikel som jag har läst. Det är därför på grund av att den har längre agerar påverka än Xanax. Xanax förskrivs främst för personer som lider av panikångest. Det beror på, har Xanax en snabbverkande åstad men samtidigt under en kort tidsperiod. Xanax, till skillnad från Klonopin, utsöndras från kroppen snabbare. Klonopin finns i förlängd frisättning former, som för Xanax den är tillgänglig i extende-frisättning (XR) formen såväl som i en vanlig form.

Xanax och Klonopin också föreskrivs för sömn individer. Xanax och Klonopin kan orsaka beroende. Individer som tar dessa läkemedel måste övervakas för att säkerställa att ingen tagande av dessa droger mer än hur mycket är föreskrivet. Xanax, enligt vissa källor kan orsaka abstinensbesvär. Det kan orsaka flashbacks, mardrömmar, och liknande. Kontakta din vårdgivare när du eller dina grannar upplever det.

Alla läkemedel är både positiva och negativa individer. När det gäller Xanax och Klonopin, deras skadliga effekter, även om det inte är tillämpligt eller kände av alla personer som tar dessa inkluderar humörsvängningar, dåsighet särskilt under dagen, allergiska reaktioner, liksom hängde över känslor. Xanax och Klonopin tar effekt mindre än en tidsperiod då tagit längre tid. Det är därför, när en person är under Xanax och Klonopin terapi, han / hon ges eller föreskrivs högre dos än vad han / hon tar tidigare.

När enligt Xanax och Klonopin terapi, är det lämpligt att undvika aktiviteter som kräver uppmärksamhet. Kör inte bil eller använda maskiner. Alkoholer eller drycker med alkohol för att inte tas samtidigt med Xanax och Klonopin. Alkoholer kan ändra droger 'och kan ge och leda till allvarliga slutprodukt. För gravida kvinnor, med Xanax och Klonopin är farligt för deras ofödda barn. Rådgör med din vårdgivare att veta vilken drog som är bäst för andra än gravida och ammande mammor Xanax och Klonopin.

Xanax och Klonopin tas i oralt. Klonopin är lätt intas eftersom den har en vänlig smak. Xanax, å andra sidan, måste tas i sin helhet. Båda läkemedlen finns i milligram. Xanax och Klonopin är starkare än Diazepam (Valium). För 4 mg Xanax och Klonopin, behövs 80 mg diazepam att utjämna den.

Både Xanax och klonopin interagerar med andra läkemedel. Rådgör med din vårdgivare om de andra läkemedel, vitaminer och kosttillskott som du tar innan du tar Xanax och Klonopin. Biverkningarna påverkas genom att ta in av grapefrukt. Bättre undvika dessa juicer för det kan öka mediciner 'belopp i kroppen.Sammanfattning:

1. Xanax och Klonopin finns klasser av läkemedel erkänns som bensodiazepiner. De är föreskrivna för personer med ångest och panikattacker. Dessutom är de ges till patienter med sömnproblem.

2. alprazolam och klonazepam är varumärken av Xanax och Klonopin.

3. Klonopin finns i depotformer, som för Xanax den är tillgänglig i extende frisättning (XR) bildar liksom i en reguljär.

4. Skadliga effekter av Xanax och Klonopin är: humörsvängningar, bakfull känslor, allergiska reaktioner och dåsighet särskilt under dagen. Högre doser är föreskrivna för individer som tar dessa läkemedel under en tidsperiod.