Skillnaden mellan akut och brådskande vårdEmergency vs Brådskande vård

Akuten och brådskande vård är tjänster för omedelbar behandling av svårt skadade personer och personer med andra sjukdomstillstånd. Ibland är dessa två termer betraktas på samma sätt som båda tjänsterna är för akuta behov. Men faktum är att det finns några grundläggande skillnader mellan de två.

Vid en kollega kollapsa på kontoret eller ditt barn att få ont, du vanligtvis rusa sedan till ett sjukhus 's akuten. Men nuförtiden, detta koncept har förändrats, och de behandlas på det akuta rum.

De brådskande vårdcentraler tar normalt hand om icke-livshotande tillstånd som brutna armar eller ben och andra enkla hygienkrav. I brådskande vårdcentraler, skulle det inte finnas några anläggningar för att delta i allvarliga tillstånd eller livshotande tillstånd som hjärtsvikt eller stroke. De larmcentraler tillhandahålla resurser för livshotande tillstånd.

Låt oss nu se vilka fördelar kommer med akutmottagningar. De akutmottagningar har expert läkare som kan ge medicinsk hjälp till alla allvarliga sjukdomar. De är också tillgängliga 24 timmar om dygnet och ge vård för alla patienter som är upptagna oberoende av deras ekonomiska ställning.Några av fördelarna med avseende på brådskande vård är att läkare kommer att bli mer bekant med en patient 'sjukdomshistoria. I brådskande vård anläggning, patienterna får omedelbar vård. Dessutom är behandling i brådskande vård billigare. Till skillnad från akuten vård, anläggningarna i brådskande vård är inte tillgängliga 24 timmar om dygnet. Nästan alla brådskande vårdcentraler har satt gånger.

Du kan besöka larmcentraler om du har bröstsmärtor, andningssvårigheter, okontrollerad blödning, svår smärta, ihållande kräkningar, kontinuerlig diarré, synproblem, stora sår, större skador, skallskada, ryggmärgsskada och stora brännskador. En person måste besöka akut vård vid stukningar, mindre infektioner, småsår, mindre brutna ben, mindre brännskador, utslag och underlivsinfektioner.

Sammanfattning:

1. De brådskande vårdcentraler tar normalt hand om icke-livshotande tillstånd som brutna armar eller ben och andra enkla hygienkrav. De larmcentraler tillhandahålla resurser för livshotande tillstånd.
2. larmcentraler är tillgängliga 24 timmar om dygnet och ge vård för alla patienter som är upptagna oberoende av deras ekonomiska ställning. Anläggningarna i brådskande vård är inte tillgängliga 24 timmar om dygnet. Nästan alla de akuta vårdcentraler har bestämda tider.