Skillnaden mellan Aerobid och Aerobid MAerobid vs Aerobid M

Aerobid och Aerobid-M är två varumärken för generiska läkemedel som kallas flunisolid. Detta läkemedel är ett antiinflammatoriskt steroidalt läkemedel (kortikosteroid). Som sådan, bistår det gäller att minska inflammation. Det är bäst ges till någon som upplever astmasymtom, men det är inte rekommenderas för användning i akuta astmafall. Det finns också några andra indikationer för Aerobid. Men först måste du kontakta din läkare eller farmaceut.

Aerobid används per inhalering genom användarens 'mun. Du kan lätt följa instruktionerna som anges på recept etiketten. Om den används regelbundet, är Aerobid visat sig vara ett mycket effektivt läkemedel mot astma. Men bara en punkt av förtydligande, är Aerobid ideal astma förebyggande och inte idealisk för astmabehandling. Således, om man använder drogen regelbundet under hela sitt lopp, vanligtvis cirka sex veckor, bör det finnas en förväntad lindring från sjukdomen. i en verklig astmaattack, kan andra läkemedel måste administreras eller inhaleras som ordinerats av läkare. Om de astmasymtom försämras eller inte slå sig ner vänligen omedelbart söka medicinsk hjälp.

Liksom andra läkemedel, är Aerobid inte tas tillsammans med vissa andra läkemedel på grund av möjliga negativa läkemedel till läkemedelsinteraktioner. Dessa läkemedel är Mifepristone, karbamazepin, fenytoin, rifampin, och andra barbiturater. Aerobid måste förvaras inom 15-30 grader Celsius (59-86 ?? F). Lagra den på ett mycket kallare eller varmare temperatur kan göra läkemedlet ineffektivt och mindre potent.

Aerobid utgör också några möjliga biverkningar som angina pectoris (bröstsmärtor), oregelbunden och hjärtklappning, feber, nervositet, yrsel, hudutslag, klåda, andningssvårigheter och utveckling av vita sår på den inre sidoytan av munnen. Dessa är de som kan motivera medicinsk uppföljning. Det finns också några mindre allvarliga biverkningar som muntorrhet, diarré, huvudvärk, kräkningar, illamående, etc.

I och för sig, ser flunisolid krämiga, vita, pulverformiga kristaller. Den primära och kanske den enda signifikanta skillnaden i Aerobid och Aerobid-M formuleringar är att den senare inkluderar den speciella ingrediensen mentol som fungerar som en aromkomponent för läkemedlet.Om du 'åter kommer att fråga hur att skilja de två läkemedlen genom att bara titta på både då de har en annan unik kännetecken. Baserat på 7 g formuleringen standard Aerobid erbjuder cirka 100 inhalationer med 250 mikrogram av läkemedlet per inhalation. Det är förpackad i en grå färgad plast inhalator som har en lila cap. Aerobid-M, även om den erbjuder samma dos och antalet inhalationer, använder sig av ett grönt lock.

Allt som allt,

1. Aerobid och Aerobid-M är samma flunisolid kortikosteroid mediciner men den senare har en extra mentol ingrediens för att lägga till lite smak till drogen.