Skillnaden mellan REM och NREMREM vs NREM

Sova är en av de mest avkopplande och uppfriskande aktiviteter vi kan engagera sig i. Det uppdaterar vår kropp och själ. Det ger oss en känsla av välbefinnande efter en mycket ansträngande och stressig dag. Det håller oss på gott humör. Det har positiva effekter för vår kropp. Således är sova bra för en 'övergripande hälsa.

Sömn olika faser uppstår. Detta viktiga ämne studeras av hälso- och sjukvårdspersonal. Det är ännu viktigare bland sömn läkare och sömn terapeuter som hjälpa människor som har sömnproblem, såsom de med sömnlöshet eller hypersomni.

Två faser av sova som inträffar under denna aktivitet är REM och NREM. Även REM inte ingår i de olika stadierna av sömn, är det sägs vara en normal skede när de sover. Låt oss undersöka vad är skillnaderna mellan de två.

REM eller snabba ögonrörelser, inträffar under sovande och sägs vara en normal skede att sova. Under REM, två kategorier omfattas av detta normala stadium, nämligen tonic och phasic skede.

Kännetecken för REM inkluderar; snabba ögonrörelser, lågspänning elektroencefalogram som kan vara snabb också, och muskeltonus som är låg i intensitet. En fjärdedel till en femtedel av vår totala sömntiden hör till REM cykel medan 75% av sömntiden hos spädbarn tillskrivs den REM cykeln.
Sömn, bör vi inte glömma våra drömmar som kan vara levande eller inte. Enligt studier, livliga drömmar inträffar under REM cykeln. REM-sömn kan också betecknas som paradoxal sömn.NREM eller icke-snabba ögonrörelser är en grupp av sömncykler som kan brytas ned från steg 1-3. REM ingår inte här. I NREM, muskler är förlamade på grund av djup sömn till skillnad från i REM cykeln. Drömmer också förekommer inte i NREM till skillnad från i REM cykeln. Slutligen gör snabba ögonrörelser inte förekommer i NREM. De nuvarande stadier av sömn under NREM-cykeln formuleras av American Academy of Sleep Medicine:

Stadium 1 C Detta är början av sömn. Långsam ögonrörelser förekommer i denna fas.
Steg 2 C I denna fas, drömmar sällan förekommer och ögonrörelser inte noteras.
Stage 3 C Detta steg åtföljs av djup sömn. Drömmar uppstår här men inte så minnesvärd som de i REM cykeln.

Sammanfattning:

1. REM inte klassificeras enligt de olika stadierna av sömn skillnad NREM.
2. I REM, drömmar sker oftast i detta skede och kan livligt ihåg till skillnad från i den tredje etappen av NREM.
3. I NREM är muskler förlamad men i REM musklerna aren 't.