Skillnaden mellan AED och DefibrillatorAED Vs defibrillator

En defibrillator är en apparat som används i defibrillering. Det har varit en vanlig bit i akutmottagningar och andra medicinska centra som är inriktad på att rädda livet på många patienter som lider av hjärtarytmier, kammartakykardi (puls) och kammarflimmer bland andra. Under tiden har dessa defibrillatorer som vanligtvis ses i TV utvecklats till att bli mer avancerad utrustning som sägs vara mer effektiv än konventionella defibs. En av dessa framsteg är AED.

AED, helt känd som automatisk extern defibrillator, är en av de många typer av defibrillatorer idag. Andra typer av defibs är: de manuella defibrillatorer (yttre eller inre), semi automatiska externa defibrillatorer, ICD (implanterbar defibrillator), wearable hjärtdefibrillator, och naturligtvis AED.

En AED är en praktisk elektronisk gadget som kan även diagnostisera de mest dödliga hjärtarytmier hos en patient. Bortsett från att diagnostisera hjärtrytmen, är det också möjlighet att göra defibrillering som vad konventionella defibrillatorer kan göra. Principen används i alla defibrillatorer (oavsett vilken typ) är samma '' skicka en elektrisk stöt som direkt stoppar onormal hjärtrytm. Detta stopp av arytmi stimulerar hjärtat att producera normala och effektiva hjärtmönster.

AED har uppfunnits på grund av dess enkel användning. Även en lekman kan lära sig att använda sådan utan fullständig medicinsk bakgrund. Allt som 's behövs för en att lära sig att använda AED är tillräcklig defibrillering utbildning som vanligtvis ges i första utbildningsstöd sessioner, första responder klasser, och BLS (Basic Life Support) seminarier. På grund av sin automatiska karaktär, är det mycket enkel att använda än de äldre modellerna. du måste även mindre utbildning när du planerar att använda en AED.

Den elektriska stötar passerar direkt genom väggen i bröstet och därför når patienten 'hjärta. En slags inbyggd dator med en mikroprocessor kan få tillgång till ämne' nuvarande hjärtrytm genom självhäftande elektroder som gör det känt att AED operatören om patienten behövde defibrillering processer. Det finns två prompter, är en av ljudsignal och den andra är en visuell prompt som styr operatören hela defibrillering förfarande. I AED är chock coursed genom elektroderna.1. AED är en nyare typ av defibrillator jämfört med konventionella defibrillatorer.

2. AED är en viss typ av defibrillator. Det finns många subtyper av defibrillatorer som används nuförtiden.

3. AED är en mer portabel version av den konventionella defibrillatorn.

4. AED är mycket enkel och automatisk.