Skillnaden mellan halsont och streptokocker i halsenHalsont vs streptokocker i halsen

Det finns stunder i våra liv när vi har sådana fruktansvärda smärtor, speciellt i vår mun eller svalg område. Under sådana tider, vi knappast har någon röst, mår illa, känner dig irriterad, kan inte svälja, och andra symptom. Vi känner för att vila i flera dagar och inte fungerar som vi känner mig fruktansvärt att bli sjuk.

Under dessa stunder, tror vi att vi kan ha ont i halsen eller halsfluss eftersom vi hade dessa när vi var barn. Men vad är skillnaden mellan en halsont eller halsfluss? Låt oss ta reda på.

Streptokocker i halsen är ett slags halsont orsakas främst av Streptoccocus bakterier. I synnerhet är detta bakterierna Streptoccocus pyogenes som klassificeras enligt grupp A Streptoccocus bakterier. Streptokocker i halsen har andra namn som Streptoccocal faryngit eller Streptoccocal halsont.

En halsont, å andra sidan, är en lekman 's term för halsen som är ganska smärtsam, öm, och knaster. Det är en allmän term när vi känner att vi har ont i halsen där kan vi knappast svälja eller känner som att få sjuka eller har feber. halsont kan orsakas av många organismer om de är bakterier eller virus, medan streptokocker i halsen är enbart orsakas av bakterier. en halsont kan orsakas av virus, svampar och andra typer av mikrober. Strep hals är bara orsakas av bakterier.Streptokocker i halsen är mycket smittsam till skillnad från en halsont. kan sprida halsfluss snabbt bland människor sedan detta tillstånd är en luftburen tillstånd. Det kan spridas från kontakt med dörrhandtag, stolar, bord, och många andra objekt. Om du inte tränar handtvätt, då är chansen att du kan få det lätt. Med en halsont, men det finns olika tillfällen då det kan överföras men mycket mindre smittsamma än streptokocker i halsen. Om man tar försiktighetsåtgärder fortfarande rekommenderas.

Streptokocker i halsen behandlas med antibakteriella eller antibiotika. En halsont behandlas beroende på vilken typ av organism som orsakat sjukdomen.

Sammanfattning:

1. Strep hals är en typ av halsont orsakas främst av Streptoccocus bakterierna medan en halsont, å andra sidan, är en lekman 's term för en hals som är ganska smärtsamt, anbud och knaster.
2. En halsont kan orsakas av många olika organismer huruvida bakterier eller virus medan streptokocker i halsen är enbart orsakas av bakterier.
3. Streptokocker i halsen är mycket smittsam jämfört med halsont.