Skillnaden mellan Seasonale och SeasoniqueSeasonale vs Seasonique

I en värld av utökade födelsekontroll, de flesta kvinnor har en tendens att blanda ihop Seasonale och Seasonique. Medan både kan komma i samma typ av förpackning, och har liknande klingande namn, finns det skillnader i sin användning och prestanda. Till att börja med kommer att använda Seasonale kommer att innebära mensen avregleras till cirka sju dagar per menstruationscykeln var tredje månad. Seasonique avreglerar också din tid till var tredje månad, men menstruationscykeln varar bara fyra hela dagar.

När det gäller användning, är Seasonique mer föredraget av kvinnor som upplever tunga perioder och outhärdliga kramper. Detta beror på att de föredrar att ha färre perioder som ger dem en känsla av obehag. På den andra sidan, användare av Seasonale är oftast kvinnor som har lätt till måttlig perioder, eftersom de kan tolerera menstruation under en längre tidsperiod, jämfört med tunga blödare.

Seasonale är en utökad preventivmedel alternativ som har en aktiv dag cykel av åttiofyra dagar, och det har en sju dagars placebointervallet. Å andra sidan, är Seasonique anses vara en kontinuerlig regim som inte har en placebo-intervall.

Seasonique ger lägre nivåer av östrogen, vilket innebär under den inaktiva perioden som du upplever mindre blödning och svullnad, och andra biverkningar. Med Seasonale, finns det fortfarande några tecken på blödning och kramper, men inte så illa jämfört med icke-användare av dessa utökade p-piller.

Och slutligen, visar forskning som i fråga om effektivitet, Seasonique erbjuder sina användare med bättre ovarian suppression, vilket innebär mindre risk att bli gravid. Seasonale, å andra sidan, är bra, men har en något högre risk för graviditet. När det gäller att skilja mellan dessa två typer av utökade p-piller, är sådan information värt att veta innan du väljer en förlängd p-piller.

Sammanfattning:1. Perioden cykel med Seasonale varar i sju dagar, medan Seasonique får den att pågå i bara fyra dagar,

2. Tunga blödare har en tendens att använda Seasonique, medan de som upplever lätt till måttlig blödning brukar använda Seasonale.

3. Seasonale har aktiva dagar och placebo intervall, medan Seasonique anses vara kontinuerlig, utan placebointervall.

4. Du upplever mindre menstruations biverkningar, såsom blödningar och kramper, med hjälp av Seasonique, medan det är lite mer av både vid användning av Seasonale.