Skillnaden mellan Yaz och Gianvi Yaz vs Gianvi

Den mänskliga befolkningen ökar och ökar mest i länder utan reproduktiv hälsa räkningar. I Filippinerna, det 'är fortfarande en debatt om kongressen kommer att godkänna RH räkningen eller inte. Med det växande antalet i befolkningen, resurser blir också utspridda, och fattigdom kommer alltid att vara närvarande.

I en värld med så många alternativ, kvinnor och män kan alltid ha sina optioner. Det kan vara familjeplanering för familjer att mäta hur många barn att höja. Det kan ske genom användningen av alternativa födelsekontroll metoder för att styra det önskade antalet barn. Och slutligen, kan det också ske genom naturlig preventivmetoder för par som är strikt upprätthåller sina katolska värden.

En av de alternativa preventivmetoder en hel del kvinnor använder är p-piller som kommer i många märken och namn. En av dessa är Yaz och Gianvi som är p-piller.

Yaz och Gianvi inte riktigt skiljer sig från varandra. Gianvi är generiska läkemedel medan Yaz är ett varumärke läkemedel. Båda läkemedlen innehåller drospirenon och etinylestradiol. Dessa läkemedel tas via tabletter. Det kan inte köpas utan recept från läkare.Drospirenon och etinylöstradiol kombineras och används som ett oralt preventivmedel. Andra namn på p-piller är BC tabletter, piller, OC, BC, eller enkelt känd som p-piller. P-piller har två huvudsakliga hormoner som kan förhindra graviditet när det tas i rätt schema. De två huvudsakliga hormoner är östrogen och progestin. P-piller fungerar genom att förhindra kvinnans 's ägg från förfallande varje månad. När detta händer kommer befruktning inte ske eftersom äggen är inte mogen.

Yaz är definitivt dyrare än Gianvi enligt kvinnor som konsumenter av dessa läkemedel. Gianvi, å andra sidan, har många oönskade biverkningar som rapporterats av kvinnor såsom; bryter ut med finnar, gå upp i vikt, har humörsvängningar, och, framför allt, ångestattacker. P-piller kan orsaka hjärtattack, stroke, och ökar i blodproppar. Således är kvinnor rekommenderas att inte röka för att förhindra mer förtjockning av blodet.

Sammanfattning:

1. Yaz är ett varumärke medan Gianvi är ett generiskt läkemedel.
2. Yaz är dyrare än Gianvi eftersom det är ett varumärke läkemedel.