Skillnaden mellan bindor och tamponger Pads vs Tamponger

När en flicka når puberteten, hon upplever en cykel av fysiologiska förändringar kallas menstruationscykeln. Det spelar en viktig roll i processen för reproduktion och styrs av det endokrina systemet.

En menstruationscykel varar vanligtvis i 28 dagar och har tre distinkta faser; menstruation, den follikulära fasen och den luteala fasen. Längden av varje fas varierar från varje cykel.

I fasen av menstruation, vilket vanligen sker vid slutet av varje reproduktionscykel, finns det blodflöde från slidan. Detta inträffar när endometriet, som är det inre membranet i livmodern, är resorberas av kroppen.

När det finns blodflödet, är det nödvändigt att använda skyddande kuddar eller tamponger, så att blodet inte kommer att fläcka kläder. De är gjorda för att absorbera blodet och de finns i olika varianter och märken.

Den fråga som varje flicka som just har börjat sin menstruation frågar oftast är: vilken av de två är bättre, en dyna eller en tampong? Valet kommer att bero på varje flicka 's smak och preferenser.

Kuddar, även känd som bindor eller servetter, är rektangulära material som fastnar på insidan av underkläder. De är gjorda med absorberande material, och en del har vingar som hjälper innehålla blod.

Tamponger är också gjorda av absorberande material, men de pressas till en cylinder. Den sätts in i vaginan för att hålla blodet från att strömma utanför och färgning av underkläder. Plast- eller papp applikatorer är inkluderade för att hjälpa till att sätta tampongen på plats.Kuddar är enklare att använda, och de är mer praktiskt och användbart under tung blodflödet. Å andra sidan, tamponger är mer praktiskt: du kan bära dem överallt, och du kan även sätta dem i dina fickor.

Pads är svårare att avyttra, och de kan vara rörigt ibland. Medan tamponger är mindre och lättare att göra sig av med, att sätta dem i kan vara en utmaning. De kan fastna, och det finns tillfällen som du kommer att glömma att du bär dem och måste ta ut dem.

Tamponganvändning kan resultera i en högre risk för toxiskt chocksyndrom och kan vara obekväma att använda den första tiden. De kan också göra kramper värre, i vilket fall det är bättre att använda dynor i stället.

Valet är ditt. Kom bara ihåg att inte köpa en produkt baserad på reklam, men baserat på din bekvämlighet. Kom också ihåg att hålla sig borta från parfymerade produkter, eftersom detta kan irritera slidan och orsaka infektioner.

Sammanfattning

1. Pads är rektangulära absorberande material som släpps ut på underkläder medan tamponger är cylindriska absorberande material som förs in i slidan.
2. Tamponger är behändig och lätt att göra sig av medan kuddar är skrymmande och svårare att göra sig av med.
3. Pads är enklare att använda när du använder tamponger kan ibland skada och göra kramper värre.