Skillnaden mellan Oxikodon och HydrocodoneOxikodon Vs Hydrocodone

För patienter som upplever smärta, skulle läkarna helst rekommendera en vanlig dos av smärtstillande som paracetamol. Men i de fall som innebär de värsta typer av smärta, läkare har inget annat val än att tillgripa narkotiska smärtstillande medel '' de starkaste smärtstillande runt. I detta sammanhang två narkotika nämligen Oxikodon och Hydrocodone har ofta ordinerats, om inte, används som ett substitut läkemedel för de mer populära narkotiska smärtstillande medel såsom morfin.

Hydrokodon är faktiskt ett samlingsnamn för många specifika läkemedels märken som Norco, Vicodin (en blandning av Hydrocodone och paracetamol), Lortab och dussintals andra narkotika. Som ett narkotiskt smärtstillande medel, är det klassas som ett kontrollerat ämne som hör till Schedule III i läkemedels tabellen på grund av dess vanebildande karaktär.

Men Hydrocodone 'styrka är även överträffas av Oxycodone. Läkemedlen under senare är alla Schema II läkemedel (mycket starkare). Exempel läkemedel som är oxikodon Tylox, Roxilox och Percocet. Det är mer reglerad än Hydrocodone för det kan' t vara kallas in till apoteket C du behöver en formell recept som utarbetats av en vederbörligen registrerad läkare. Hydrocodone har även en mindre potential för missbruk än Oxycodone.

Dessutom har båda läkemedlen varierat läkemedelspreparat som också berättar om deras respektive läkemedelsstyrka. Bortsett från detta, de två ofta visar samma område av biverkningar, läkemedels varningar, administration försiktighetsåtgärder och läkemedelsinteraktioner. I sina generiska former, de är billigare och vanligtvis tas per munnen. Men vara medveten eftersom intag av sådana läkemedel kan vara dödlig när de administreras i stora doser (överdosering).

Med en typisk oxykodon recept, måste du säkra en liknande recept för dig att ha en läkemedels påfyllning. Med Hydrocodone kan du enkelt be om en påfyllning från apoteket (upp till 6 påfyllnad inom 5 månader tid) även utan ett nytt recept för en. Din läkare kan också bara faxa eller ring apoteket om Hydrocodone recept.

Till skillnad från Hydrocodone kan Oxycodone finnas i sig (utan att införliva andra komponenter som paracetamol). Den förstnämnda är endast säljs kommersiellt i kombination med andra läkemedels komponenter vars syfte är mer eller mindre för lindring av smärta också.1. Oxikodon är en starkare narkotiskt smärtstillande medel än hydrokodon.

2. Oxikodon är Schedule II medan Hydrocodone är schema III.

3. Oxikodon har en större missbrukspotential än Hydrocodone.

4. Oxikodon är en mer reglerad läkemedel än Hydrocodone.

5. Oxikodon är tillgänglig i sig till skillnad hydrocodone som alltid är beredd i kombination med andra läkemedelskomponenter.