Skillnaden mellan Ghanavati och Tablet i AyurvedaGhanavati vs Tablet i Ayurveda

Ayurveda, som är en gammal sjukvårdssystemet, har nu blivit en av de mest använda helande system i världen. Till skillnad allopatiska behandling, tenderar ayurveda att ha färre biverkningar och har ett botemedel för de flesta krämpor. Med människor blir mer hälsomedvetna, är Ayurveda blir mer allmänt känd och praktiseras och med utvecklingen av vetenskap, har många förändringar skett i Ayurveda också.

Ayurveda läkemedel kommer i många former som Kashayam, churnams, ghanavati och tabletter. Ghanavati och tabletter skiljer sig i formen och även i deras framställning. Tabletten liknar den tablettform av Allopatisk medicin medan ghanavati kommer i liten ärta form. Ghanavati är också mindre än tabletter.

Det finns också en skillnad i hur ghanavati och tabletter tas. Tabletter måste sväljas med ett glas vatten och inte tuggas. Ghanavati, å andra sidan, måste tuggas, inte sväljas.

Metoden för framställning av ghanavati och Tablet skiljer sig också. Örten används för att göra ghanavati tvättas och sedan kokas i vatten ca 16 gånger. Den resulterande lösningen sedan siktas genom en trasa och sedan bryggs tills det blir tjock. Den tjocka lösningen torkas därefter i solljus. Den torkade lösningen görs sedan in i ghanavati.

Vid framställningen av tabletter, är örterna först indränkt i vatten eller alkohol. Lösningen pressas under tunga tryck, vilket kommer att separera vätskan som är kvar, varefter, är den framställda tabletten.

Sammanfattning

1.Ayurveda, som är en gammal sjukvårdssystemet, har nu blivit en av de mest använda helande system i världen.
2.

Tabletten liknar den tablettform av Allopatisk medicin medan ghanavati kommer i en liten ärta form.
3.

Tabletten måste sväljas med ett glas vatten och bör inte tuggas. Å andra sidan, har ghanavati att tuggas och inte sväljas.
4.

Det finns också skillnader i framställningen av ghanavati och tabletten.
5.

Ghanavati är mindre i storlek än tabletten.
6.

Örten används för att göra ghanavati tvättas och sedan kokas i vatten om sexton gånger. Vid framställningen av tabletter, är örterna först indränkt i vatten eller alkohol.
7.