Skillnaden mellan alkoholism och alkoholmissbruk Alkoholism vs alkoholmissbruk

Varje morgon på väg till jobbet, jag passerar alltid en man liggande på trottoaren med en tom flaska whisky vid sin sida. På eftermiddagen på väg hem ibland ser jag honom sitta på samma trottoaren håller en halvfull flaska.

Frågar runt, fick jag veta att han var en gång en soldat, men var utsläpp eftersom han började missbruka alkohol, blir besvärliga när berusade. Hans familj har tagit honom till ett rehabiliteringscenter men några veckor efter frigivningen, är han tillbaka dricka. Han kan bara inte komma över sin alkoholism.

Han fick mig intresserad av hur och varför människor tar till alkoholmissbruk och här är några av de saker som jag har lärt mig om alkoholmissbruk och alkoholism.

Alkoholism

Alkoholism är den okontrollerade konsumtionen av alkohol. Det är en beroendeframkallande sjukdom där en anhörig alkohol konsumerar alkohol trots alla dess negativa effekter på hans fysiska, emotionella och mentala välbefinnande.

Dess symtom är ett stort behov av att dricka så en anhörig alkohol kommer bara gå en part om det finns alkoholhaltiga drycker och han kommer sannolikt att umgås med människor som också alkoholberoende. Med tiden kommer han att utveckla en alkoholtolerans och kommer att behöva fler drinkar att bli riktigt berusad.

En annan viktig sak som du kommer att märka i alkoholism är att alkohol anhöriga endast kommer att dricka en typ av alkoholdryck och gå utan alkohol även för en kort tid kommer att göra honom erfarenhet abstinenssymptom så han kommer kontinuerligt dricka för att stoppa det.För att lösa sin alkoholism, kommer alkoholberoende personen behöver hjälp av professionella rådgivare, avgiftning, medicinsk behandling och rehabilitering. Han kan inte göra det ensam eftersom lusten att dricka kommer alltid att vara större än hans vilja att sluta.

Alkoholmissbruk

Alkoholmissbruk är skadligt bruk av alkohol. Det är användningen av alkohol för att njuta av en ??? s själv, även om det kommer att leda till sociala, personliga, och även juridiska problem. Det kan skada en person ??? fysiska och psykiska hälsa och kommer så småningom att leda till alkoholberoende.

Om du får verkligen berusade vid vissa tillfällen och binge dricka, du missbrukar alkohol. Även om inte alla alkoholmissbrukare blir alkohol anhöriga, är det mycket skadligt för en person ??? fysiska, mentala och emotionella hälsa. Rattfylleri är ett av de främsta orsakerna till olyckor och dödsfall.

Liksom alkoholberoende, kan alkoholmissbruk behandlas med rådgivning och rehabilitering. Om en person lider av depression; han sannolikt kommer att ta till alkoholmissbruk. Detta kommer att leda till problem hemma, på jobbet eller med personliga relationer.

Sammanfattning

1. Alkoholism är den okontrollerade konsumtionen av alkohol medan alkoholmissbruk är skadligt bruk av alkohol.
2. Alkohol anhöriga kommer vanligtvis dricker bara en typ av dryck medan alkoholmissbrukare kommer att dricka något.
3. Medan både alkoholism och alkoholmissbruk har samma symptom och behandlingar, är alkoholism allvarligare.
4. Alkoholmissbruk kan leda till alkoholism; därför alkoholism är resultatet av alkoholmissbruk.