Skillnaden mellan Tummy Tuck och Mini Tummy TuckTummy Tuck vs Mini Tummy Tuck

Kosmetiska kliniker finns nästan överallt! De kan erbjuda fantastiska förbättringar på varje individ som är villiga att betala ett pris för en förändring i deras fysiska egenskaper. Kosmetiska kirurger gör verksamheten på dessa människor.

En av de mest populära kropps förfaranden är numera bukplastik och mini bukplastik. Är de samma eller är de helt annorlunda? Låt oss ta reda på.

Tummytuck eller också känt som abdominoplasty eller reparation av buken är en invasiv procedur. Mini tummytuck eller partiell abdominoplasty, å andra sidan, sägs vara mindre invasiv än den konventionella bukplastik. Låter cool, eller hur?

En bukplastik utförs på personer som vill ha fastare och sexigare magar. I detta förfarande, är överflödig hud och fett avlägsnas i mitten och nedre delen av magen. En mini bukplastik, å andra sidan, utförs på människor med minimal utskjutande fett och överflödig hud. Båda förfarandena är vanligtvis eftersträvas genom post gravida kvinnor som hade slapp hud och feta individer som tappade så mycket vikt.

I en bukplastik, är en längre snitt görs från höft till höft. I en mini bukplastik är snittet mindre. Fettsugning är också en del av processen. Då båda förfarandena kräver suturering av huden för att stänga magen. Återhämtning från en bukplastik tar 1-4 veckor medan fullständig återhämtning tar 3-6 månader. I en mini bukplastik, är återhämtningen snabbare. Patienten frigörs från sjukhuset några timmar efter. De kan också återgå till arbetet några dagar efter. Men båda förfarandena kräver att patienten att undvika ansträngande aktiviteter såsom tunga lyft av föremål.

Även om förfarandet är säker, är risken för dödsfall hög eftersom snittet är stor i bukplastik. Detta kan innebära infektion via penetration på såret. Men sker det sällan. En nackdel i detta förfarande är den långa och permanenta ärr. I en mini bukplastik, riskerna är minimala jämfört med bukplastik eftersom snittet är mindre. Det sägs också att vara en ärrlösa bukplastik jämfört med dess motsvarighet förfarande.Kostnaden för dessa två förfaranden varierar. Det kan kosta från $ 4000 USD upp till $ 20.000 USD beroende på plastikkirurg och klinik.

Sammanfattning:

1. En bukplastik är också känd som en bukplastik medan en mini bukplastik är också känd som partiell bukplastik.

2. En bukplastik utförs av personer som har en stor mängd överflödig hud och fett, medan en mini bukplastik görs på människor med minimal mängd av överflödig hud och fett.

3. utsläpp och återvinning sjukhus är längre i en bukplastik som kan ta en månad medan i en mini bukplastik kan det bara ta några timmar innan en patient kan skrivas ut.