Skillnaden mellan Zoloft och LexaproZoloft vs Lexapro

Sorg är en del av en människas 'liv. Det är inte alltid apelsiner och citroner varje dag. Ibland måste vi uthärda surhet och bitterhet i livet. De som kan hantera sådana fall kan komma över sorg lätt. De som inte används för att dessa typer av intensiva problem kan genomgå extrema sorg som varar i dagar, veckor och månader. Detta är vad vi kallar depression.

Tja, är de goda nyheterna, för dem som inte känner till, antidepressiva medel finns tillgängliga på marknaden. Dessa ordineras av psykiatriker som är läkare inom området för mänskliga känslor och känslomässiga störningar.

Det generiska namnet Lexapro är Escitalopram medan det generiska namnet Zoloft är sertralin. Lexapro utvecklades under 1997 av läkemedelsföretaget Lundbeck och Forest Laboratories. Zoloft tillverkades tidigare under 1970 's. Pfizer tillverkas det under sin kemist, Reinhard Sarges. Båda läkemedlen klassificeras enligt SSRI eller selektiva serotoninåterupptagshämmare. SSRI arbete genom att producera serotonin som också är känd som en' happy hormon. '

Lexapro är indicerat för användning vid behandling av depression särskilt egentlig depression samt ångest som GAD eller generaliserat ångestsyndrom. Zoloft indikeras på samma sätt som Lexapro för behandling av depression och ångest. Precis som Zoloft, har Lexapro samma biverkningar såsom: sömnlöshet, muntorrhet, yrsel, dåsighet, svettning, förstoppning, trötthet, matsmältningsbesvär, minskad libido, etc.Det finns vissa fall där SSRI inte kan ges till exempel de som har bipolär sjukdom, de med DM eller diabetes mellitus, de med en historia av självmord, de som fått ECT, och de med hjärta och leversjukdom. Att ta Zoloft och Lexapro, bör man komma ihåg att han eller hon inte samtidigt kan ta detta läkemedel med MAO-hämmare, läkemedel mot cancer, vissa psykiatriska droger, antikoagulantia såsom acetylsalicylsyra och smärtstillande medel.

Antidepressiva läkemedel brukar inte träda i kraft i sekunder, i minuter, i timmar, och i dagar. Det tar vanligtvis upp till tre till fyra veckor innan full effekt skulle äga rum. Det är därför patienter rekommenderas att ta det kontinuerligt utan att stanna.

Sammanfattning:

1. Det generiska namnet på Lexapro är Escitalopram medan det generiska namnet Zoloft är sertralin.
2. Lexapro utvecklades under 1997 av läkemedelsföretaget Lundbeck och Forest Laboratories. Zoloft tillverkades tidigare under 1970 's från Pfizer.
3. Båda läkemedlen är avsedda för depression och ångest.