Skillnaden mellan Alfa och betablockerareAlfa vs betablockerare

En av de dödligaste sjukdomarna i världen idag är högt blodtryck. För att förhindra sådana sjukdomar, behöver kroppen att ha dessa blockerande medel för att underlätta deras ådror i ett smidigt flöde av blodcirkulationen. Alfa och beta-blockerare är ofta stöder mediciner som kommer att bidra till en sänkning av blodtrycket. Det finns dock vissa skillnader mellan dessa två som du måste notera. Alfa-blockerare hjälper i allmänhet relaxe musklerna, vilket i sin tur kan leda till att öppnandet av blodkärl för smidiga omlopp. Betablockerare, å andra sidan, verkar genom att minska personer hjärtfrekvens. Således, resulterar det i en minskning av blodflödet. BP minskas på grund av utvidgning av blodkärlen. Till slut, även om deras syfte är detsamma, arbetar de på olika sätt.

Alpha Mediciner fungerar genom att hålla hormonerna av noradrenalin eller noradrenalin i schack. Således kan det leda till en jämnare blodflöde genom öppna ådror. Betablockerare, under tiden, verkar genom att blockera hormonet kallas adrenalin eller bättre känd som adrenalin. Detta hormon orsakar ofta ökade hjärtfrekvens som kan leda till ökad blodtryck. Beta medicinering hindrar detta från att hända. Alfa-blockerare fungerar helt enkelt sänka blodtrycket och ökar blodflödet till hjärtat medan Beta mediciner arbete bromsa hjärtfrekvensen samtidigt sänka BP priser.

Dessa Alpha läkemedel är också känd som alfa-adrenerga blockeringsmedel eller alfa-adrenerga antagonister. Sådana mediciner främst fokusera på blodtryck och blodcirkulationen ensam. Betablockerare 'arbete på hjärtat, blodflödet och BP nivåerna dock för det mesta, är dessa Betablockerare arbeta på hjärtfrekvensen enbart. Personer med arytmier eller onormal hjärtrytm och takykardi eller snabba hjärtfrekvenser ta denna medicin . när det gäller biverkningar, både medicinering kan orsaka yrsel och trötthet när det först tas. Men de Betablockerare blockerare noteras att orsaka vissa andningsproblem. därför är denna medicin inte föreslås för de patienter som har historia av astma.För biverkningar, är några av de betablockerare noteras att orsaka viktökning. Detta är troligen på grund av de minskade metabolismhastigheter. Eftersom hjärtfrekvensen inte ner, många experter tror det gör matsmältnings och ämnesomsättning. Alfa-blockerare, å andra sidan, inte nödvändigtvis leda till viktökning. Alpha blockerare noteras att risken för hjärtsvikt om de tas under en längre tid. Samtidigt måste betablockerare inte stoppas omedelbart eftersom detta kan orsaka hjärtinfarkt eller andra hjärtproblem.

Sammanfattning:

1. Alfa-blockerare fungerar på blod muskler för att öppna upp blodkärlen medan Beta mediciner fungerar på hjärtat för att underlätta flödet av blod.
2. Alpha medicin fungerar på hormonet av noradrenalin eller noradrenalin medan Beta fungerar på adrenalin eller adrenalin.
3. Alfa-blockerare arbeta för blodtryck ensam medan Betablockerare kan fungera för både hjärta och blodtryck.