Skillnaden mellan CPT och ICD-koderCPT vs ICD-koder

Bli sjuk kan bli kostsamt. Det 'är därför de flesta människor har förvärvat medicinska eller sjukförsäkring för sig själva och sina familjer. Med sjukförsäkring, de får en billigare och mer bekvämt sätt att få sina sjukdomar behandlas.

Inte bara är patienter och läkare som används vid behandling och diagnos av ett medicinskt problem, men också de medicinska försäkringsbolag. Att påskynda betalningsprocessen och att göra alla att förstå den medicinska problem, manuella koder tillhandahålls.

Det finns två manuella koder som används av medicinska billers och försäkringsbolag: den nuvarande förfarande terminologi (CPT) och International Classification of Diseases (ICD).

CPT bok har koder för rapportering medicinska förfaranden och tjänster såsom diagnostiska, laboratorium, röntgen och kirurgiska. Den beskriver vad som gjordes till patienten under samrådet och förfarandekoden kan hittas i CPT boken. Den beskriver de medicinska tjänster och förfaranden gjorda av läkaren. Det syftar till att ge en enhetlig språk för att beskriva behandlingen och diagnostiska granskningsåtgärder som vidtas och stöd i kommunikationen mellan läkare, patienter och försäkringsbolag.

ICD bok har koder som identifierar en diagnos och beskriver en sjukdom eller ett medicinskt tillstånd. Efter att diagnostisera vad som är fel med en patient, kommer en läkare tilldela en diagnos kod som kan hittas i ICD-9 eller ICD-10 boken. Den beskriver sjukdom eller sjukdom som behandlas så att alla berörda parter; läkaren, patienten och försäkringsbolaget kommer att förstå bättre sjukdom som behandlas.CPT Boken är utgiven av American Medical Association och har 7.800 koder. ICD Boken publiceras av Världshälsoorganisationen och har 24.000 koder för sin ICD-9 och mer än 200.000 koder för sin ICD-10. CPT bok har en vård gemensamt förfarande kodsystem och fokuserar på mediciner och utrustning för vilka en patient faktureras. Detta system är inte i ICD boken.

CPT koder är mer komplicerade än ICD-koder. Även för en viss åkomma en diagnos kan endast ha en kod för att bestämma koden i CPT kodning skulle innebära att fastställa omständigheterna kring patientens 's besök hos läkaren, den tid läkaren tillbringade med patienten, hur många kroppens system han undersöktes bland andra bekymmer.

ICD böcker har uppdateras var 10 till 15 år, medan CPT böcker varje tre till fem år. Medicinska billers och hälsa försäkringsbolag bör ha båda böcker.

Sammanfattning:

1. nuvarande förfarande terminologi (CPT) är en medicinsk kod manual publicerad av American Medical Association, medan International Classification of Diseases (ICD) är en medicinsk kod manual publiceras av Världshälsoorganisationen.
2. CPT kod beskriver vad som gjordes till patienten under samrådet, inklusive diagnostik, laboratorium, röntgen och kirurgiska ingrepp, medan ICD-koden identifierar en diagnos och beskriver en sjukdom eller ett medicinskt tillstånd.
3. CPT koder är mer komplexa än ICD-koder.