Skillnaden mellan efedrin och pseudoefedrinEfedrin vs pseudoefedrin

Farmaceutiska produkter är kända för sin närvaro i behandlingsformer i västra och inom den moderna medicinen. Det är viktigt att veta vad de användningsområden för varje klassificering är och hur varje läkemedel inom den klassificering som skiljer sig från varandra.

Det finns ett stort antal av stimulantia som finns på marknaden idag. I själva verket är det kaffe som vi dricker, och läsk som vi tar som en del av vårt dagliga måltider alla klassificeras enligt stimulantia. För att förstå vad en stimulerande är, skulle det vara lättare att förstå att dessa ämnen kallas stimulantia eftersom de ger dig en varning känsla. I medicinska termer kallas detta sympatisk stimulering. I motsats till vad stimulantia ge, är raka motsatsen till stimulantia Downers. Droger klassificeras enligt Downers är de som gör att du går till vila och koppla av, bland vilka är valiums och cannabis (som också kan vara en hallucinogen drog).

Efedrin och pseudoefedrin båda klassificeras enligt stimulantia. Båda läkemedlen har förmågan att efterlikna delvis vad endogen adrenalin kan ge kroppen. Även klassificeras under en kategori av läkemedel, det finns slående skillnader från kemiska sammansättningar till hur båda dessa läkemedel används inom det medicinska området.Båda dessa läkemedel är similiar grund av det faktum att de verkligen don 't bära hela paketet av vad adrenalin erbjuder, alltså klassificeringen av symphatomimetics. Dessa läkemedel kan bara härma i en omfattning, vad adrenalin kan göra för kroppen, och båda efedrin och pseudoepehedrine aren 't bra hjärn stimulantia. Även båda läkemedlen används också för att skapa methamphetamines, efedrin och pseudoefedrin är olika i fråga om kemisk formation. Båda dessa droger är stereoisomerer av varandra, vilket innebär att hydroxylgruppen del av sin kemiska bildning på olika sätt placeras.

Efedrin är det läkemedel som används för att motverka effekterna av anestesi. På grund av det faktum att den har den positiva effekten av att höja blodtrycket hos patienten, är det ges under instanser av ortostatisk hypotoni. Efedrin kan vara en bra vasokonstriktor (perifert), men på grund av dess sympatiska reaktion; det öppnar upp näsgångarna. Detta är anledningen till att det ibland lindrar också rinnande näsa och förkylning, även om det här är 't vanligtvis ges eftersom det kan orsaka en enorm ökning i blodtryck och även i hjärtfrekvensen.

Å andra sidan, är den huvudsakliga funktionen för Pseudoephedrine som skall användas i att ge lindring i nästäppa under episoder av förkylningar. Med sin mindre effekt i de perifera blodkärlen, är det bekvämt i samband med de läkemedel som intas under nästäppa till skillnad från efedrin.

Efedrin och pseudoefedrin båda klassificeras enligt stimulantia som efterliknar vad adrenalin gör att kroppen.

Efedrin och pseudoefedrin är båda prekursorer av metamfetamin.

Efedrin och pseudoefedrin skiljer sig i kemisk struktur som finns i dess hydroxyl gren. Den ena är en cis och en är trans.