Skillnaden mellan en OT och en OTA OT vs OTA

'OT' och 'OTA' både står för 'arbetsterapeut' och 'arbetsterapeut assistent / medhjälpare,' respektive. De är en grupp av yrkesverksamma inom arbetsterapi industrin som arbetar med människor i alla åldrar som drabbats av sjukdomar, skador och sjukdomar. Deras huvuduppgift är att hjälpa dessa människor återhämta sig och återfå sin normala förmåga.

Arbetsterapeuter och assistenter / medhjälpare arbetar oftast på sjukhus, kliniker, vårdhem och andra sjukvårds platser.

De viktigaste skillnaderna mellan arbetsterapeuter och arbetsterapeut assistenter definieras i termer av rang, utbildning, kompetens och ansvarsområden.

Arbetsterapeuter och Arbetsterapeut assistenter / Aides: en allmän översikt

Arbetsterapeuter är de viktigaste aktörerna i praktiken arbetsterapi. De handlar främst med personer som lider av en utveckling sjukdom. Arbetsterapeuter interagera med patienterna direkt och regelbundet, observera och utvärdera deras tillstånd, och sedan rekommendera behandling. Intervjuer med patienter och tittar in i deras journaler är också en del av arbetsuppgifterna för arbetsterapeuter som dessa gör det möjligt för dem att avgöra den bästa behandlingen modalitet. Terapeuten behöver förklara för patienten och hans / hennes närstående den behandling som måste göras, och sedan utför att behandling själv / själv.

Arbetsterapeut assistenter / medhjälpare, å andra sidan, är de människor som hjälper arbetsterapeuter när de utför sina uppgifter. De förbereder utrustningen och andra nödvändigheter arbetsterapeuten behöver för att utföra ett visst test, och de ger också stöd till OT alla under hela förfarandet. Arbetsterapeut assistenter interagera med patienterna, också. I själva verket tenderar de att interagera mer med patienterna (och på ett mer personligt plan) än sina överordnade, de arbetsterapeuter. OTAs försöker hålla patienterna så bekväm som möjligt.

OT och OTAs: UtbildningsbakgrundFör att bli en arbetsterapeut, måste man fylla i en högre form av utbildning (företrädesvis en master 's examen) och har en lång erfarenhet i branschen. För att bli en arbetsterapeut assistent, behöver man bara ett intresseföretag' s examen och viss erfarenhet av en klinisk miljö.

Certifiering och licenser för de två positionerna kan vara en fördel, men inte verkligen behövs. Arbetsterapeuter och biträdande / medhjälpare får sina respektive certifieringar från styrelsen för certifiering. Arbetsterapeuter kallas då 'arbetsterapeut registrerat', medan deras assistenter är 'Certified arbetsterapeut assistent.'

Önskade attityder och färdigheter för OTs och OTAs:

Arbetsterapeuter måste utveckla goda relationer och kommunikation (muntlig och skriftlig). Att vara bra i forskningen är ett stort plus. OTs måste vara medkännande, patienten och uppmärksam samt.

Arbetsterapeut assistenter måste likaså ha god samarbets och kommunikationsförmåga. De måste vara angelägna, orienterade på detaljer, vänlig och medkännande. Det 'är viktigt för OTA att vara stark fysiskt också, eftersom de kommer att bistå patienterna att utföra vissa aktiviteter.

Sammanfattning:

Arbetsterapeuter och arbetsterapeut assistenter är människor som arbetar med personer med funktionshinder, sjukdomar och skador. De hjälper människor att hantera och återvinna sina kunskaper för dem att få en bättre livskvalitet.

Arbetsterapeuten rankas högre än en arbetsterapeut assistent / medhjälpare. Arbetsterapeuten är den som ansvarar för behandlingen och huvud bekymrad över alla aspekter av patientens person. Assistenten är den person som utför instruktioner från terapeuten.

Arbetsterapeuten bör åtminstone ha en master 's examen i arbetsterapi medan en assistent behöver bara ha en associera' s examen i samma bransch. Certifieringar för båda lägena är valfria men fördelaktiga för många ändamål. Styrelsen för certifiering är den enda instans som ger certifieringar för båda lägena.