Skillnaden mellan Zoloft och WellbutrinZoloft vs Wellbutrin

Sorg är oundviklig i våra liv som människor. Vi kan uppleva solsken då och då, men vi kan också uppleva regn i slutet av dagen. Vi kan tacka Gud för dessa berg-och dalbana rider i våra liv eftersom dessa problem gör oss bättre människor.

När depression träffar du och håller i dagar, veckor och månader, det 'dags att konsultera en läkare för att ge dig lämpliga läkemedel. Samma sak med ångest spänningar kring vår miljö är också oundvikligt. Troligtvis läkare för känslomässiga störningar, som kallas psykiatriker skulle förskriva läkemedel såsom antidepressiva medel som Zoloft och Wellbutrin. Låt oss lära känna dessa läkemedel.

Det generiska namnet Zoloft är Sertralin medan det generiska namnet Wellbutrin är Bupropion. Zoloft tillverkades tidigare under 1970 's. Pfizer tillverkas det under sin kemist, Reinhard Sarges. Uppfinnaren av Wellbutrin, å andra sidan, var Nariman Mehta av GlaxoSmithKline under 1969. Det var marknadsförs som Wellbutrin i USA under 1985. Zoloft klassificeras enligt SSRI eller selektiva serotoninåterupptagshämmare, medan Wellbutrin klassificeras under icke-TCA eller nontricyclic antidepressiva läkemedel. SSRI arbete genom produktion av serotonin eller också känd som en 'happy hormon.'

Den huvudsakliga indikation på Zoloft är för depression och ångest som GAD eller generaliserat ångestsyndrom upp till panikattacker. Wellbutrin, å andra sidan, är också indicerat för depressionsstörningar samtidigt används som en rökare-upphörande drog. Detta är mycket lovvärt.Zoloft och Wellbutrin kan inte ges med andra läkemedel såsom MAO, chemo droger, smärtstillande medel, och antikoagulantia eftersom det kan förvärra patientens tillstånd. Patienterna bör också informeras om att dessa läkemedel inte kommer att fungera förrän efter tre till fyra veckor. Så de bör ha tålamod att ta dessa läkemedel.

Dessa läkemedel bör tas med ett helt glas vatten. De bör inte stoppas omedelbart eftersom detta kan leda till abstinenssymtom till patienten. Därför bör det finnas en gradvis avvänjning process vid användning av dessa läkemedel. Om biverkningar uppstår, kontakta din läkare eller gå till närmaste sjukhus.

Sammanfattning:

1. Det generiska namnet på Zoloft är Sertralin medan det generiska namnet Wellbutrin är Bupropion.
2. Wellbutrin upptäcktes tidigare än Zoloft.
3. Zoloft är en SSRI medan Wellbutrin är en icke-TCA läkemedel.