Skillnaden mellan Klonopin och AtivanKlonopin vs Ativan

Dessa dagar, är det definitivt en bra sak, att när det finns en medicin som du rekommenderas att ta, kan du alltid leta upp ytterligare information om att medicinering. Här kommer vi att titta på de viktigaste skillnaderna mellan två droger: Klonopin och Temesta.

Det enda som dessa två har gemensamt, är att de är både under Bensodiazepiner kategorin '' som är en psykoaktiv drog som leder till sedering, sömn inducting, hypnotisk, antikonvulsiva och muskelrelaxerande effekter.

Enligt Benzodiazepine, finns det två typer av läkemedel som används för att behandla ångestrelaterade problem. Den första är Klonopin, eller klonazepam. I USA, är det som marknadsförs av läkemedlet tillverkande företaget Roche. Bortsett från ångest och panikångest är Klonopin också ordineras för behandling av sömnlöshet och epilepsi.

Den andra typen är Temesta eller Lorazepam. Ativan är desto mer välkända kommersiella namn för denna bensodiazepin läkemedel som används för att behandla kronisk ångest och sömnlöshet. Jämfört med alla andra bensodiazepinpreparat är Temesta anses vara den mest beroendeframkallande '' varför läkemedlet bör endast administreras under noggrann observation av en läkare.

Även Ativan är föreskriven för behandling av ångestrelaterade problem, har det negativa effekter på en person, som ökad fientlighet, aggression och självmords känslor. Det kan även ha amnestiska effekter.

Så vad 'är skillnaden med det sätt som dessa två läkemedel fungerar? Med både Klonopin och Temesta, påverkar dess klonazepam innehåll kemikalier i hjärnan som kan ha blivit obalanserad och orsaka ångest. Det vanligaste användningsområdet av Klonopin är för krampsjukdom och panikstörningar, medan Ativan används främst för ångestsyndrom. för att realisera sin fulla effekt är Klonopin oftast tas ut i två eller tre doser varje dag, medan Ativan måste tas tre till fyra gånger om dagen.

Precis som det är när man tar någon typ av läkemedel, är det bäst att följa din läkare 'order till punkt och pricka, vid användning av antingen Ativan eller Klonopin. Båda dessa kan resultera i en överdosering, missbruk, eller kan även vara dödlig när tagit fel sätt.Sammanfattning:

1. Klonopin används för att behandla kramper och panikstörningar, medan Ativan används främst för behandling av ångestsyndrom.

2. mediciner, har Klonopin en kortsiktig effekt, medan Ativan har ett medium-range effekt.

3. Klonopin har antidepressiva effekter, medan Ativan producerar euforiska effekter.