Skillnaden mellan Osteopat och kiropraktorOsteopat vs Kiropraktor

Osteopat och kiropraktorer behandla kroppsliga sjukdomar på liknande sätt: de ser kroppen som ett självförsörjande system som är i stånd att läka sig själv. Andrew Taylor grundade osteopati rörelse redan på 1874, medan en av hans tidigare studenter, Daniel David Palmer, jumpstarted kiropraktik rörelsen i 1895. Människor som är obekanta med hur osteopater och kiropraktorer arbetar felaktigt anta att de följer samma helande förfaranden. När allt kommer omkring, båda använder samma teknik för att diagnostisera sina patienter: palpation, eller beröring, och observation.

Båda också MRT, urinprov, blodprov och röntgen användbar när du gör diagnoser. Men även om osteopater och kiropraktorer har liknande diagnostiska tekniker, har de skilda perspektiv när det gäller behandling av kroppsliga sjukdomar. Osteopater tror att kroppen är i ett idealtillstånd när två faktorer är uppfyllda: först måste kroppen ha en friflytande blodtillförseln, och andra, kan konflikter mellan ben och muskler positionering hindra normala kroppsfunktioner och leda till sjukdomar.

Osteopater behandla ben som deras medicinska verktyg, manipulera dem på olika sätt för att bota en särskild ligament, muskler, senor, eller organ. Osteopater tror att nyckeln till att aktivera kroppens 's självläkande förmåga ligger i rätt manipulation av ben. Om osteopater ser upp till ben som medel för att läka kroppen, kiropraktorer ser upp till ryggraden och tillhörande kotorna för att lindra sjukdomar i hela kroppen. ryggraden är den centrala kommunikationsanläggning av kroppen, och alla nerverna är anslutna till ryggraden och kotorna att underlätta effektiv kommunikation mellan kroppen och de olika organen. på grund av ständig aktivitet, kan kotorna skifta i olika riktningar, vilket ineffektiv nervkommunikation, vilket kan resultera i smärta och andra problem till resten av kroppen.

En annan skillnad mellan osteopater och kiropraktorer ligger i deras helande förmåga. Kiropraktorer har varit kända för att läka intensiv smärta och obehag, men osteopater är kända för att tillhandahålla behandling för mer allvarliga problem i matsmältnings eller andningssystem. Osteopater använder ett antal tekniker för att väcka kroppen 'naturliga läkningsprocess, såsom gå artikulation, mjukvävnad, muskelarbete, och manipulation eller mobilisering. Popping patientens' s lederna är ett vanligt förfarande bland osteopater, och har en smärtstillande eller smärtstillande effekt.

Kiropraktorer, å andra sidan, fokusera på endast ett förfarande som de benämner som justering. Kiropraktorer pressa på kotorna och skift dem tillbaka till deras rätta position. Justering tar flera sessioner, för även om en viss kotor har anpassats, kan den efterföljande kotorna inte följa efter och fortsätter att feljusterad efter en viss tid. Osteopater i allmänhet använda fler tekniker än kiropraktorer, men det betyder inte nödvändigtvis att de är mer effektiva än kiropraktorer. Det enda sättet att avgöra vilken skola behandling passar dig är genom att försöka dem båda, och bestämma vilken behandling fördelar du mest.Sammanfattning:

1. osteopater och kiropraktorer använder liknande diagnosmetoder, nämligen palpation och observation. De är också med hjälp av vetenskapliga data som MRT, urinprov, blodprov och röntgen.

2. Osteopater manipulera ben eftersom de tror att genom att manipulera ben de kan utlösa kroppen 's självläkande mekanism och lindra smärta, obehag, och även sjukdomar i hela kroppen.

3. Kiropraktorer, å andra sidan, fokusera på ryggraden och kotorna för att bota sjukdomar. Genom att justera ryggkotor i rätt läge, kan kiropraktorer ge lindring till smärta i kroppen.