Skillnaden mellan LPN och CNALPN vs CNA

LPN avser Licensierad Närvårdare och CNA hänvisar till Certified vårdbiträden eller Aides. Många studenter som studerar att vara sjuksköterskor, kan se skillnaden mellan dessa två termer lite förvirrande. Jo, de definitioner själva anger många skillnader. LPNs är licensierade sjuksköterskor, medan CNA endast certifierade sjuksköterskor.

En av de stora skillnaderna mellan en LPN och en CNA, är läget för sina tjänster. Licensierade närvårdare har fler arbetsuppgifter att utföra än Certified vårdbiträden.

En certifierad Nursing assistenten brukar ta hand om de grundläggande behoven hos en patient. Deras grundläggande ansvar för bland annat serverar mat, bad, påklädning, städa sängar och ta temperaturer. En licensierad Närvårdare administrerar läkemedel, klänningar sår tar trycket, övervakar katetrar, och fyller ut medicinska diagram.

En LPN kan utföra de uppgifter som en CNA. Å andra sidan kan en CNA inte utföra de uppgifter som en LPN. Tja, LPNs har mer direkt kontakt med patienter än CNA.

Det finns också en skillnad i utbildning mellan en LPA och en CNA. En person som vill bli en licensierad Närvårdare måste genomgå en ettårig inlärningsprocess, som involverar både teori och klinisk praktik. Å andra sidan kan en person bli en CNA efter bara några veckors lektioner. De måste bara lära personlig vård färdigheter, och ingenting så komplicerat som en person som bedriver en LPN examen.
För att få en ammande licens, har en LPN att passera en undersökning tillstånd licensiering. Å andra sidan, en person omfattas av en CNA certifiering när han / hon har genomfört utbildningen.

En annan skillnad som kan ses mellan en licensierad Närvårdare och en Certified Nursing Assistant, är deras lön. En LPN får en bättre lön än en CNA.

Sammanfattning:1. LPNs är licensierade sjuksköterskor, medan CNA endast certifierade sjuksköterskor.

2. licensierade närvårdare har fler arbetsuppgifter att utföra än Certified vårdbiträden.

3. En LPN kan utföra de uppgifter som en CNA. Å andra sidan kan en CNA inte utföra de uppgifter som en LPN.

4. LPNs har mer direkt kontakt med patienter än CNA.

5. En person som vill bli en licensierad Närvårdare måste genomgå en process ettårig utbildning som involverar både teori och klinisk praktik. Å andra sidan kan en person bli en CNA efter bara några veckors lektioner.