Skillnaden mellan Aciphex och NexiumAciphex vs Nexium

Det är inte lätt att hantera en dålig mage. Vad som är ännu mer nedslående är att inte bara en känner obehag med magen men ibland kan man känna en syrlig smak som går in i munnen. När detta inträffar, kan det vara ganska irriterande.

Vissa människor bortse från en sådan sak som en mindre händelse, medan andra är mer bekymrade över det. Det är bättre att vara oroliga än inte, eftersom personen kan ha drabbats av ökad gastric produktion. Om detta inte lyckats och vänster över tid, kan det leda till sår eller ännu värre, inre blödningar.

Magsaften innehåll är viktiga för vår mage. Detta beror på surheten bidrar till att döda alla mikroorganismer som kommer in med våra livsmedel och även hjälper till vätskeform maten för att underlätta matsmältningen. PH-nivån faller väl under neutral nivå, vilket ger ett pH-värde på mindre än 4, som kan lösa de flesta ätbara livsmedel ämnen. Ta notera att matsmältningen sker huvudsakligen i tunntarmen och inte i magen. Magslemhinnan kan ta så mycket syra och inte skada magen celler. Men måste man ta hand om magen, eftersom alltför mycket surhet småningom kan korrodera skyddande lager och skada cellerna, vilket leder till gastriska sår.

I det inledande skedet, kan mage cell irritation uppstår, som kännetecknas av rodnad fläckar synliga i ett endoskop. Under denna tid, de skyddande skikten försvagas vilket kan leda till magsyra att långsamt korrodera området. För detta läkarna ofta receptbelagda läkemedlen som hindrar maginnehåll från att bli alltför surt. Dessa läkemedel är Nexium och Aciphex, och de har sina egna skillnader.Det första läkemedlet är Nexium, som är varumärket av esomeprazol. Det har använts under en längre tid nu och det har visat sig vara effektiva för att minska obehag från magsyra ökning i magen. Nexium är en protonpumpshämmare, som förhindrar bildandet av magsaft genom att hämma enzymer som är ansvariga för magsaft produktion. Nexium lindrar halsbränna eller orolig mage, samt att förhindra dessa från återkommande.

Å andra sidan finns det Aciphex, som är varumärket för Rabeprazole. Det är en annan typ av protonpumpshämmare som har testats för kortsiktig lindring från klagomål av gastriska störningar orsakade av surhet. Aciphex har en snabbare effekt än Nexium och patienter kan känna lättnad lite snabbare. AciHpex är också en ny generation av protonpumpshämmare som gjorts för att förhindra sår också.

Sammanfattning:

1. Nexium är varumärket för Esomeprazole, som är en protonpumpshämmare som ger befrielse från mag upprör och ökad syraproduktion.
2. Aciphex är varumärket för Rabeprazole, en ny generation av protonpumpshämmare. Det har liknande effekter som av esomeprazol och ordineras för gastric störningar och för att förhindra sår.