Skillnaden mellan Vicodin och LortabVicodin vs Lortab

Vicodin och Lortab är läkemedel som tillhör en grupp läkemedel som kallas narkotiska smärtstillande. Båda dessa läkemedel förskrivs främst för att ge lindring till måttlig till svår smärta. Både Vicodin och Lortab innehålla smärtstillande medel som är kända som hydrokodon och paracetamol. Även om dessa två innehåller samma aktiva beståndsdelar, det existerar en viss skillnad mellan de två läkemedlen.

Vicodin och Lortab är båda tillgängliga i tablettform. Emellertid är Lortab också tillgänglig som en vätska elixir.

En av de viktigaste skillnaderna som kan ses mellan Vicodin och Lortab är i hydrokodon och paracetamol komponent. I Lortab, kan det finnas skillnader i närvaro av hydrokodon. Men kvar på 500 mg oberoende av varierande hydrokodon styrka acetaminofen dosen Lortab.

De flesta av Vicoden läkemedlet kommer i 7. 5 milligram hydrocodone och 750 milligram paracetamol. Den Lortab läkemedlet kommer i 5 milligram, 7. 5 milligram och 10 milligram hydrocodone och 500 milligram paracetamol.I Vicodin, de inaktiva ingredienser inkluderar mikrokristallin cellulosa, kolloidal kiseldioxid, stärkelse, tvåbasisk kalciumfosfat, kroskarmellosnatrium, magnesiumstearat, stearinsyra och povidon. Var och en av Lortab tabletterna innehåller inaktiva ingredienser, såsom, kroskarmellosnatrium, kolloidal kiseldioxid, mikrokristallin cellulosa, povidon, sockersfärer, förgelatinerad stärkelse, stearinsyra och krospovidon.

Lortab tabletter finns i en rosa färg och kapselformade. De bisecteds tabletter med 'UCB' präglat på ena sidan och '910' på den andra sidan. Vicodin tabletter, som också kommer i ovala former eller kapselformer, är vita i färg. Det har 'Vicodin' präglat på ena sidan.

Sammanfattning:

1. Vicodin och Lortab är båda tillgängliga i tablettform. Men det är Lortab också tillgänglig som en vätska elixir.
2. En av de viktigaste skillnaderna som kan ses mellan Vicodin och Lortab är i hydrocodone och paracetamol komponenter. I Lortab, kan det finnas skillnader i närvaro av hydrokodon medan paracetamol dosen 3. Lortab förblir densamma.
4. Lortab tabletter finns i en rosa färg och kapselformade. Vicodin tabletter, som också kommer i ovala former eller kapselformer, är vita i färg.
5. Lortab är skärs tabletter med 'UCB' präglat på ena sidan och '910' på den andra sidan. Vicodin, som också är en halverad medicin, har ordet 'Vicodin' präglat på ena sidan.