Skillnaden mellan Endoskopi och LaparoscopyEndoskopi vs Laparoskopi

Endoskopi och laparoskopi är diagnostiska granskningsåtgärder som vidtas för att kunna visualisera de innersta områdena i kroppen som inte är synliga för blotta ögat. Det är ett privilegium för läkaren att föreslå genomförandet av dessa förfaranden. De är båda invasiva procedurer som nödvändiggör användning av operationssalen och andra preparat för kirurgi.

Endoskopi av den övre matsmältningskanalen är ett förfarande som tillåter läkaren, vanligen en gastroenterolog, för att bedöma den sväljröret (esofagus), duodenum (den första delen av tunntarmen) och magen med användning av en flexibel och tunn slang hela vägen genom väggarna i magen, tolvfingertarmen, och matstrupen, som kan granskas genom att använda en monitor. Laparoskopi är den raka visualisering av hela bukhålan, till och med äggstockarna, och yttre delar av livmodern och rör genom användning av en laparoskopi procedur. Detta förfarande är en anordning som i viss mån liknar en mini teleskop med en fiberoptisk kaliber system som förmedlar ljus inne i buken. Storleken på denna anordning är lika stor som en penna.

Det är med all sannolikhet att före endoskopi, kommer läkaren att tala om hur förfarandet utförs till patienten, om alternativa åtgärder kan också göras, och de sannolika konsekvenser som kan bli följden av förfarandet. Praxis skiljer sig mitt i läkare, men den enskilde kan få sin hals besprutas med anestesi för att låta det vara stel och möjligen som en smärtstillande och sederande läkemedel intravenöst. När patienten ligger på sin vänstra sida, är bredden av ett endoskop besläktad med en petite finger. Den förs via munnen genom magen, tolvfingertarmen, och matstrupen. Denna åtgärd kommer inte ockludera andning av patienten. Majoriteten av patienterna upplevde bara minimal oro under förfarandet och kan slumra alla under hela testet.

En apparat för att flytta livmodern, den viktigaste reproduktivt organ hos en kvinna, under en invasiv kirurgi kommer att införas i slidan. CO2, eller koldioxid, placeras inne i buken via en speciell nål som införes precis under naveln. Denna gas hjälper till att separera organ i bukhålan, vilket gör det enklare för läkaren att visualisera de reproduktiva komponenter under laparoskopi. Gasen elimineras vid den sista delen av testet. Micro-laparoskopi är en banbrytande, minimalt smygande kirurgisk metod som utnyttjar minut instrument än normalt. Om detta diagnostiska prov är lämpligt för din situation, kommer en mindre snitt utföras, och postoperativ ömhet i buken kan minskas.

Efter en endoskopisk procedur, kommer individen att övervakas noga och kontrolleras av en kompetent yrkes på uppvakningsavdelningen tills en anmärkningsvärd del av läkemedlet har bleknat bort. Ibland kan en patient har fortfarande en lättsam, halsont. Liknande med en endoskopi, laparoskopi kräver också att patienten vara instängd i en återhämtning rum för en stund. Han kommer också att övervakas noggrant för eventuella biverkningar eller komplikationer.

Sammanfattning:1. Endoskopi och laparoskopi är diagnostiska granskningsåtgärder som vidtas för att kunna visualisera de innersta områdena i kroppen som inte är synliga för blotta ögat.

2. Endoskopi av den övre matsmältningskanalen är ett förfarande som tillåter läkaren, vanligen en gastroenterolog, för att bedöma den sväljröret (esofagus), mage och tolvfingertarmen (den första delen av tunntarmen). Laparoskopi är den raka visualisering av hela bukhålan, till och med äggstockarna, och yttre delar av livmodern och rör genom användning av en laparoskopi procedur.

3. Det är med all sannolikhet att före endoskopi, kommer läkaren att tala om hur förfarandet utförs till patienten, om alternativa åtgärder kan också göras, och de sannolika konsekvenser som kan bli följden av förfarandet.

4. Anordning för att flytta livmodern kommer huvud reproduktivt organ hos en kvinna, under en invasiv kirurgi införas inne i slidan. CO2, eller koldioxid, placeras inne i buken via en speciell nål som införes precis under naveln.