Skillnaden mellan Kyfoplastik och vertebroplastik
Kyfoplastik vs vertebroplastik

Det finns ett antal saker som vi gör i dag som gör upp för dålig hållning när vi åldras. För kvinnor, de är mer benägna att benskörhet och så småningom Kyphosis när de slutar menstruation. Menstruation själv är en process som utarmar kalkavlagringar i kroppen och totalt sett bidrar till kvinnor 's benägenhet för benskörhet. För personer som inte har en dålig hållning och sluta med benskörhet när de når skymningen av sitt liv, skulle det föreslås att de gör regelbunden träning för att få kalcium från blodet till benen och för det andra får tillräckligt kalciumintag från livsmedel som mejeriprodukter.

Följden av att ha en dålig kalciumintag skulle vara sköra ben. En av de mest vanligt förekommande i geriatriska patienter är fraktur. Ibland uppstår brott sätt före fallet händer. Detta betyder helt enkelt att personen förlorat balansen på grund av en redan skadade bäckenet (vanligast) eller ens ryggrad!

Det finns två minimalt invasiva procedurer avsedda för geriatrik, särskilt för dem inför ortopediska problem. Kyfoplastik och vertebroplastik är två till synes liknande insatser som både hänför sig till ortopediska fall. Vid en närmare titt men dessa två förfaranden skiljer sig från varandra. Både kyfoplastik och vertebroplastik är kirurgiska ingrepp som är minimalt invasiva. Båda förfarandena innebär en cementmaterialet att gå in det brutna kota i syfte att lindra kompressioner.Vad gör kyfoplastik skiljer sig från vertebroplastik är det faktum att kyfoplastik syftar också till att återfå höjden av patienten. Namnet kyfoplastik innebär att reparera kyfos. Således, inte bara det lindra smärtan, men det rätar också ut hållning hos patienten. Den huvudsakliga skillnaden mellan kyfoplastik och vertebroplastik i fråga om förfarandet måste vara kyfoplastik 'behov av en ballong. Ballongen ska användas för att skapa ett tomrum i kotan där cementen så småningom kommer att placeras. Till skillnad från i vertebroplastik där cementen skulle gå perkutant eller under huden, är cementen vanligtvis placeras direkt i ett tomrum för kyfoplastik.

Det har varit kontroversiell feedback när det gäller kyfoplastik och vertebroplastik. För patienter där testerna genomfördes av medicinska forskare, fann de att de förfaranden verkligen don 't ta bort smärtan kände från kompressionsfrakturer. Enligt deras iakttagelser, var det bara en placeboeffekt som orsakade lindring av smärta. Även med sådana slutsatser, är dessa två förfaranden fortfarande pågår i olika medicinska institutioner över hela världen.

1. Det finns ett antal saker som kan orsaka ett ben för att bryta.
2. Kvinnor är mer benägna att benskörhet och även till benfrakturer.
3. Kalcium intag är viktigt för att förebygga benskörhet och även benfrakturer.
4. vertebroplastik och Kyfoplastik är ganska lika när det gäller att förhindra smärta som kommer från kompressionsfrakturer.
5. Kyfoplastik använder dock en ballong innan du fyller den porösa benvävnaden 's tomrum med en cementmaterialet.