Skillnaden mellan Aleve och AlvedonAleve vs Alvedon

Aleve och Alvedon är två mycket populära smärtstillande som används idag. De är bland de ledande märkena av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) som ofta marknadsförs över hela världen. De två är over-the-counter mediciner som behöver inget recept från läkare för att en att köpa dem. De används vanligtvis för vanliga symptom av smärta som tandvärk, menstruations kramper, ryggvärk, huvudvärk, muskelvärk och även bidra till att minska feber. De kan också hjälpa till att lindra symptomen av mild artros smärta. De har också ett liknande utbud av biverkningar.

Den primära skillnaden mellan dem är dock den aktiva ingrediensen används för att göra läkemedlet. För Alvedon, är ibuprofen det generiska används. Cirka 200 mg ibuprofen är förpackad i en standarddos av Advil. För Aleve är Naproxen Sodium användas. Till skillnad från Alvedon använder Aleve lite mer (20 mg mer) av den aktiva substansen för standarddosen.

I detta sammanhang är de två läkemedel doseras annorlunda. Alvedon, när det tas av vuxna på 12 år och äldre, är ett piller rekommenderas var 4 eller 6 timmar så länge symptomen är fortfarande närvarande. Om någonsin denna formulering är ännu inte effektiv, dubbel dosering skulle okej, det vill säga om du vann 't överstiga den dagliga gränsen på 6 tabletter. Aleve antas ha en längre terapeutisk effekt (men kanske på grund av mängden av den aktiva ingrediens som används), så det tas var 8 till 12 timmar medan symtomen fortfarande pågå. För initial dos, kan du faktiskt ta två Aleve piller så länge du vann 't överstiga 2 tabletter inom en 8-12 timmars tid. För den dagliga gränsen, bör man inte ta mer än 3 Aleves.

Med dessa skillnader i dosering, de två är inte skriven tas samtidigt. Tar båda på samma gång kommer bara att öka den eventuella förekomsten av biverkningar av tvåfaldig. Välj bara en, som förskrivits av din läkare.

Förresten, 'är det också ett recept formulering för Alvedon. En 800 mg piller är tillgängliga för mer kronisk smärta typer och för de allvarligaste formerna av migrän.Övergripande, även om två är från samma klass läkemedel, har de fortfarande skiljer sig åt eftersom:

1. Advil är en ibuprofen medan Aleve är naproxen-natrium.

2. Alvedon använder mindre av den aktiva substansen (200 mg) medan Aleve använder mer (220 mg).