Skillnaden mellan Klonopin och ValiumKlonopin vs Valium

Det finns ett stort antal läkemedel som skulle låta lika speciellt om du? titta på deras generiska namn. Detta är en av de vanligaste orsaken till fel bland sjuksköterskor och läkare att ge läkemedel till patienter. Men ibland kan läkemedel som har samma ändelser har samma funktioner, skulle det vara fel att generalisera. Till exempel Acebutol och Propanolol är både betablockerare, eftersom de slutar med 'ol', men Stanolol ISN 't, trots att en' ol 'slutar. Stanolol är i själva verket en anabol steroid som vanligtvis används av idrottsmän och kroppsbyggare.

Med Klonopin och Valium, med tanke på deras varumärken, bör det inte finnas någon risk för att förväxla dem. Dessa är två olika läkemedel med olika användningsområden. Men om du fick sina generiska namn, nu, det skulle vara när problemen börjar.

Klonopin är varumärket för klonazepam. Klonazepam eller Klonopin kan användas för att förhindra anfall inträffar. Detta används också av psykiatriska avdelningar för att behandla ångest hos patienter. Detta är anledningen till Klonopin används typiskt för patienter med panikattacker.Även om Klonopin är mycket effektiva för att kontrollera ångest och styra kramper, den har sin egen andel av biverkningar. Klonopin är ett mycket toxiskt läkemedel till levern. Detta innebär helt enkelt att du kan 't ta Klonopin med något annat läkemedel som är också giftigt för levern. För läkare, vanligtvis kör de en del tester för att avgöra om levern hos patienten mår bra innan ens ger Klonopin. En av någon -no 'si administrering av Klonopin är när du dricker alkohol. Eftersom alkohol är känd för att göra skada på levern, kan det aldrig paras ihop med den toxiska effekten av Klonopin.

En annan bieffekt av Klonopin är det faktum att det kan orsaka gingival hyperplasi eller (permanent) svullnad i tandköttet. Även om detta är en sällsynt företeelse, finns det fall som har lämnats in med en sådan.

Valium är varumärket diazepam. Diazepam eller Valium används för olika tillfällen. Den skulle kunna användas för att inducera sömn för dem som lider av sömnlöshet eller det kan även användas för mindre operationer kombineras med andra anestesimedel på grund av dess sedativa effekter. Detta är inte heller typiskt kombineras med alkohol, men inte på grund av att det är toxiskt för levern. Valium är inte kombineras med alkohol eftersom båda substanserna är Downers och det kan orsaka en person att ha andningsstillestånd under tiden personen sover. Detta är ett liknande scenario när du överdosera på sömntabletter.

Klonopin och Valium 's generiska namn är liknande klingande gör det en orsak till felmedicinering i sjukvårdsinrättningar.

Klonopin är varumärket för klonazepam, ett läkemedel som används för att kontrollera kramper under graviditeten och för att kontrollera ångestattacker för dem med panikångest.

Klonopin rekommenderas inte att användas tillsammans med alkohol på grund av det faktum att det är giftigt för levern.

Valium är varumärket för Diazepam. Detta läkemedel används vanligen för mindre operationer och för dem som har svårt att somna.