Skillnaden mellan Paxil och Prozac Paxil vs Prozac

Ibland är vi deprimerad. Det är en del av våra liv som människor. Varje dag är inte julen. Det kommer att finnas tillfällen där vi inte är kapabla att vara lycklig. Detta beror på en mängd faktorer. Vi är bara i stånd att lösa det på egen hand.

Ibland vår depression kan fortsätta i flera dagar, veckor, eller ännu värre, upp till månader. När vår coping mekanism inte är väl etablerad, vi är i riskzonen för självmord. Därför måste vi alltid sträva efter vår omedelbara stödsystem som våra familjemedlemmar. Vi kan också söka hjälp av läkare som psykiatriker. De kan ordinera anti-depressiva läkemedel. Två av dessa anti-depressiva som kommer att tas upp här är Paxil och Prozac.

Det generiska namnet Prozac är Fluoxetine. Andra varunamn är Sarafem och Fontex. Paxil, å andra sidan, har ett generiskt namn av paroxetin. Andra varunamn är Aropax och Seroxat. Prozac marknadsförs och tillverkas av Eli Lilly and Company medan Paxil tillverkas av GlaxoSmithKline som inleddes 1992.

Prozac är godkänt för behandling av följande störningar: pediatrisk depression, egentlig depression, bulimi och tvångssyndrom. Paxil är också används för att behandla depression, ångest, generaliserat ångestsyndrom eller GAD, och panikångest.När det gäller biverkningar är Paxil sägs ha en bieffekt av viktökning jämfört med Prozac. Det finns också en stor abstinenssyndrom när det väl är avbrytas omedelbart. Slutligen finns det en ökad risk för självmord genom självmordstankar genom att ta detta läkemedel. Både Paxil och Prozac är SSRI 's eller selektiva serotoninåterupptagshämmare. Serotonin sägs vara ansvarig för att göra oss lyckliga. Så snart den släpps i vårt system, depression kommer att elimineras. Nackdelen med att ta antidepressiva är att effekt inte ske omedelbart. det tar veckor upp till en månad innan effekterna kommer att äga rum så att patienter avråds från att sluta ta läkemedlet. Andra biverkningar av SSRI läkemedel är främst på sexuella funktioner. det blir erektionsproblem och orgasmproblem . patienten tar det vann 't har något intresse för sex.

Sammanfattning:

1. Prozac 's varumärke är Fluoxetin medan Paxil' s varumärke är paroxetin.
2. Prozac tillverkas av Eli Lilly and Company medan Paxil tillverkas av GlaxoSmithKline.
3. Paxil har många biverkningar jämfört med Prozac.
4. Båda är SSRI 's.