Skillnaden mellan defibrillator och PacemakerDefibrillator vs Pacemaker

Hjärtat är avgörande för människan 'liv. Eventuella ändringar av sin verksamhet kan signalera överhängande problem som också kan uppstå till mer komplicerade sjukdomar. Därför är det viktigt att hålla hjärtat friskt.
Men vad händer om 'mer komplicerade sjukdomar' anländer? Både en defibrillator och en pacemaker kan ingripa med dessa. Men vad är skillnaden mellan de två?

En defibrillator är en enhet som introducerar elektrisk ström eller chock till hjärtat för att korrigera fall av ventrikelflimmer (darrande av hjärtat vilket begränsar hjärtmuskeln från att pumpa blod till kroppen), hjärtarrytmier (onormal elektrisk aktivitet), och ventrikulär takykardi (snabb hjärtrytm). Det verkar på hjärtat 'naturliga pacemaker, sinusknutan. Utan hjälp av defibrillering eller processen med att använda en defibrillator, kan dessa avvikelser uppstått leda till mer allvarliga komplikationer eller dödsfall.

Det finns flera typer av defibrillatorer, såsom:

Manuell extern defibrillator som används i samband med ett elektrokardiogram för att diagnostisera hjärtproblem.
Manuell Intern defibrillator som är liknande till den externa versionen hittills utnyttjar interna paddlar för direkt administrering av effekt.

Automatiserad extern defibrillator som är en bärbar typ som kan användas av vem som helst även utan intensiv träning.
Halvautomatisk extern defibrillator som används av mer avancerade tekniker. Den fungerar också som ett alternativ pacemaker.Implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD), vilken kan implanteras pacemakers.
Wearable Cardiac Defibrillator som är en väst som liknar en ICD.
Samtidigt är en liten enhet som sätts på hjärtat för att behandla onormala elektriska aktiviteter såsom arytmier och andra onormal hjärtrytm en pacemaker. Personer som lider av svaghet, trötthet och andfåddhet kan indikera förestående arytmier och andra hjärtsjukdomar. Pacemaker ingripa och korrigera dessa avvikelser.

Ett pacemakersystem är sammansatt av ett batteri, ett datoriserat generator, och tråd med sensorer kallade elektroder på en ände. De batteri driver generator, och båda är inneslutna av ett tunt metallåda. Trådarna fäster generatorn till hjärtat.

Det finns två huvudsakliga typer av pacemakers, nämligen:
Standard Pacemaker som skickar en elektrisk impuls via speciella kablar som är kopplade till hjärtat.
Pacemaker kombination, eller implanterbar cardioverter-defibrillator, som tidigare diskuterats ovan. Detta är vanligt i dödliga typer av hjärtrytmer.

Sammanfattning:

1. En defibrillator är en apparat som introducerar en elektrisk ström eller chock till hjärtat för att korrigera fall av ventrikelflimmer, hjärtarytmi, och kammartakykardi medan en pacemaker är en liten enhet som sätts på hjärtat för att behandla onormala elektriska aktiviteter såsom arytmier och andra onormal hjärtrytm.
2. Båda defibrillatorer och pacemakers agera för att korrigera hjärtrytmen.