Skillnaden mellan beroende och missbrukBeroendet vs Addiction

Missbruk eller beroende till någonting är inte något någon person vill. På grund av medicinska skäl många människor måste ta läkemedel som är nödvändiga för bättre hälsa och hur deras kroppar. Deras kroppar få beroende av receptbelagda läkemedel, men det är inte nödvändigt att beroendet ändras till missbruk.

Beroende och missbruk är två helt olika saker. De bör inte förväxlas med varandra som beroende för en föreskriven drog 't nödvändigt att en person behöver för att söka hjälp, men gör en person att fungera bättre. Men ett beroende av något slag behöver en person att söka hjälp och få behandling för det .

Beroende
Beroendet av kroppen på ett läkemedel är ett fysiskt tillstånd. Beroendet kan identifieras genom kroppen visar abstinensbesvär när den föreskrivna läkemedel som används för långtidsbehandling abrupt stoppas eller minskas. Det är hur kroppen visar att det har blivit anpassat till intaget av vissa läkemedel. Om kroppen inte får det längre, visar det negativa reaktioner eller konsekvenser. Dessa kan hända med mediciner blodtryck, diabetes mediciner, smärtstillande medel, etc.

De fysiska abstinenssymptom får kontrolleras efter en tid. Beroende av droger inte orsakar någon negativ effekt på en persons 'liv eller försörjning. Däremot användningen av sådana läkemedel, vilket kan vara nödvändigt för deras välbefinnande, personen' är liv återställas och förbättras.

Missbruk
Beroendet är en fysisk såväl som ett psykologiskt tillstånd eller beroende. Fysiska beroendet är behandlingsbar med avgiftning, men den psykologiska beroendet är betydligt svårare att behandla och är en pågående kamp för personen missbrukare. Det är ett tillstånd där personen tvingas att tillfredsställa sina behov, oavsett de negativa konsekvenserna.Det har observerats att vissa människor är predisponerade för missbruk eller utsatta för missbruk på grund av social påverkan, biologiska och psykologiska skäl. . På grund av ett beroende, inte bara kroppen utan även den person som 'produktivitet minskar sociala funktion personen störs, total försörjning av en person påverkas av att vara beroende av ett läkemedel eller andra ämnen.

Missbruk kan identifieras genom

En person 's narkotikasökande vanor eller begär för andra beroendeframkallande ämnen.
Upptagenhet med att försöka få missbruk substans trots att kroppen att skadas av det.
Missbruka ämnet för nöje eller berusning.
Abstinenssymptom som visas efter avslutad intag.
Disturbed normalt liv och funktion.

Sammanfattning:

1. Beroende på en medicin eller läkemedel är ett fysiskt tillstånd; beroende på en medicin eller andra ämnen är en fysisk såväl som psykiska tillstånd.
2. Fysiskt beroende kan minska efter en viss tid; missbruk håller förvärras i frånvaro av behandling.
3. Beroende på ett läkemedel är ibland nödvändigt för den förbättrade funktionen hos en person. Till exempel, medicin för en blodtryck patienten gör hans liv bättre med medicinering. Beroendet är missbruk av droger och andra ämnen, och det gör livet värre eftersom personen spelar 't sluta ta dem även om deras liv påverkas negativt.