Skillnaden mellan Zantac och PepcidZantac vs Pepcid

Hyperaciditet eller en överproducering av magsyra kan förekomma hos vissa människor, och de bara måste hitta sätt för att undertrycka den. Tack och lov, vissa läkemedel är redan tillgängliga på marknaden som kan hjälpa till att klara upp några av de oönskade symptomen att detta villkor utställningar. Bland denna linje av gastric lindrande läkemedel är Zantac och Pepcid som är två av de mest populära på marknaden

Famotidin är det generiska namnet på Pepcid medan Ranitidin är det generiska namnet på Zantac. Båda läkemedlen är histamin 2-blockerare eller också känt som antihistaminer. Histamin 2-blockerare fungerar genom att minska mängden av magsyra som produceras i magsäcken.

Pepcid förskrivs av läkare för personer med halsbränna. Pepcid vanligen anges för detta. Zantac, å andra sidan, är föreskrivna för människor som har sår, GERD, och i extrema fall, Zollinger-Ellisons syndrom.

En patient med halsbränna med unrelieved tecken och symtom efter att ha tagit Pepcid måste kunna avgöra skillnaden mellan halsbränna och hjärtattack som har samma symtom som bröstsmärta, smärta som strålar i vänster arm, illamående och kräkningar. Om dessa redan är intensiv och outhärdlig i naturen, bör man redan gå till närmaste sjukhus eftersom det kan vara en hjärtattack redan.

Med Zantac, är hjärtat inte påverkade men lungorna där det finns en ökad risk att utveckla lunginflammation. Man bör rapportera alla symtom på att ha en låg feber, andfåddhet, viktminskning, andningssvårigheter, och slem som är grön eller gul färg.Zantac tillverkas av Boehringer Ingelheim, medan Pepcid tillverkas av Johnson \u0026 amp; Johnson och Merck. Ranitidin och Famotidin båda tillverkade 1981. Ranitidin grundades och utvecklades av Sir James Black.

Dessa läkemedel bör tas på rätt sätt vid rätt tidpunkt och i rätt doser. Man bör avstå från att dricka alkohol vid användning av dessa typer av läkemedel eftersom de kommer att förvärra tillståndet i magen.

Sammanfattning:

1. Famotidin är det generiska namnet på Pepcid medan Ranitidin är det generiska namnet på Zantac.
2. Båda läkemedlen är histamin 2-blockerare eller också känt som antihistaminer.
3. Pepcid är vanligen föreskrivs för personer med halsbränna medan Zantac är för dem med sår och GERD.