Skillnaden mellan Poison Ivy och gift ekPoison Ivy vs poison oak

Det finns inte mycket av en skillnad mellan poison ivy och poison oak. Båda är växter. Båda kommer från växtfamiljen kallas Toxicodendron. Inuti dessa anläggningar är en kemisk gift som kallas 'urushiol', som kan orsaka allergiska reaktioner i huden. Denna allvarlig allergisk reaktion orsakar svullnad och irritation i huden som blir röda och kliande. Varje person som berör en poison ivy och poison oak är sannolikt att uppleva hudsjukdom som kallas dermatit.

Den enda utmärkande kännetecken mellan poison ivy och poison oak är den tunna skillnaden i den typ av Toxicondendron växt grupp där de har sitt ursprung. Att ha en hudkontakt med både växter orsakar samma hudåkommor och mediciner och behandlingar är likartade.

Folk får denna allergisk reaktion vidröra en Poison Ivy och gift och poison oak som sannolikt kommer att hända under vandring, trädgårdsarbete, jordbruk eller odling. Denna initiala reaktion av en person som berör någon av dessa anläggningar är att gnida den kontaminerade delen av kroppen genom att använda sina händer för att lindra klåda, och tendensen är att han kommer senare torka ansiktet och halsen med hjälp av händerna. Han kan inte sprida utslag genom att helt enkelt gnugga. Den allergiska reaktionen kommer att förvärras om endast urushiol olja kvar på händerna och det förväntas att han kommer att sprida giftet över hela kroppen.

Huden har små röda knölar när de utsätts för Poison Ivy och gift ek. Dessa stötar kommer att vara närvarande i olika delar av kroppen. Du kommer att se att det finns något en fjäder-liknande mönster som förekommer på det yttre lagret av huden. Det verkar också som om den faktiska blad har spridit sig från hörn till hörn i huden, men faktum är att det inte. Vad som faktiskt frodats är giftet från anläggningen. Folk har unika reaktioner på den kemiska giftet finns i både växter beroende på vilken hudtyp de har. Studier visar att endast? ounce om det behövs 'urushiol' att utlösa den allergiska reaktionen hos en person.

Som tillstånd försämras, dessa små röda bulor gå samman och bilda grupper kallas blåsor. När en person repor vesiklarna vid upprepade tillfällen och med en starkare kraft, de bryter öppet och lämnar kraterliknande formation på huden. Överdriven repor kommer att göra vesiklar blöda och skapar huden öppning som kan bli förorenat med bakterier. Personen måste ta i tablettbehandling som antibiotika för att förhindra infektion inträffar.

Det är en myt att en person som är förorenad med urushiol kommer att sprida allergi genom att trycka en annan person. Faktum är Poison Ivy eller gift ek är inte en smittsam skick. Man får det genom sin exponering för anläggningen, och inte av att komma fysiskt nära en person som har det.

Sättet att medicinera denna hud allergi är genom att använda krämer, lotioner och salvor för att stoppa klåda. Dessa produkter är lätt tillgängliga över disk i närmaste apotek eller apotek. För svåra förhållanden förorenande flera delar av kroppen, är det tillrådligt att patienten ser en läkare för att få ett recept för orala antibiotika för att lindra honom från obehag.

Sammanfattning:1. Poison Ivy och gift ek är nästan densamma, eftersom de kommer från samma växtfamilj som kallas Toxicodendron.

2. Den enda skillnaden ligger är den typ av anläggning grupp där både växter har sitt ursprung.

3. De har samma effekt och kan botas med hjälp av samma läkemedel och behandlingar.

4. allergiskt tillstånd till följd av urushiol är inte smittsam.

5. En person kommer att få sjukdomen huden om han blir utsatt för Poison Ivy och gift ek, och inte genom att ha nära kontakt med en person som har det.

6. repor och gnugga inte sprida utslag.

7. Förorening av andra kroppsdelar händer bara om urushiol olja kvar i handen och det är berört i andra delar av kroppen.