Skillnaden mellan plastikkirurgi och kosmetisk kirurgiPlastikkirurgi vs Kosmetisk Kirurgi

Kirurgi har varit en del av livet för rika och genomsnittliga inkomster yrkesverksamma inom denna planet. Denna typ av kirurgi är tänkt att förbättra deras utseende och för förbättring och självförtroende också. Detta har pågått i flera år eftersom det är redan utbredd och allmänt accepterad i samhället. Nyligen, det finns vissa verklighet TV-program om denna typ av kirurgi.

När förbättring av utseendet är ämnet, två ord uppstår och är mycket vanliga. Dessa är 'plastikkirurgi' och 'kosmetisk kirurgi.' Vad kan vara skillnaden?

Att upplysa alla, 'plastikkirurgi' är paraply ord för dessa termer. Det finns två huvudkategorier inom plastikkirurgi. Dessa är plastikkirurgi och rekonstruktiv kirurgi.

Förfarandet blir kosmetisk kirurgi när operationen kräver endast förbättring av utseendet. I detta förfarande är en kroppsdel ​​förbättrad förbättrad men inte ändras. Till exempel, är ett ansiktslyft ett exempel på kosmetisk kirurgi. Utseendet är fortfarande samma men huden förbättrades.Rekonstruktiv kirurgi, å andra sidan, är den totala motsatsen till kosmetisk kirurgi. I detta förfarande är en kroppsdel ​​modifierad så att det ser bättre eller mer normal. Ett exempel på detta är en läpp och gomspalt reparation. I detta förfarande, båda de muntliga strukturer repareras inte bara för att förbättra utseendet, men att förbättra den övergripande funktion i munnen.

I en färsk undersökning gjort, människor uppfattar plastikkirurgi som samma som rekonstruktiv kirurgi där människor ser det som en mer komplicerad typ av operation som kräver expertis av en läkare. Kosmetisk kirurgi uppfattas av människor för att vara en typ av operation som är lätt att utföra och har mindre kunskap än plastikkirurgi. Men återigen, detta är en felaktig uppfattning, eftersom plastikkirurgi är mamma till dessa ord.

Sammanfattning:

1. Plastikkirurgi är ett samlingsbegrepp för kosmetisk och rekonstruktiv kirurgi.
2. Plastikkirurgi har två huvudkategorier: kosmetisk och rekonstruktiv kirurgi.
3. I kosmetisk kirurgi, är utseendet bara förbättras men inte ändras. I rekonstruktiv kirurgi, är utseendet förbättras liksom ändras eller korrigeras.