Skillnaden mellan NyQuil och DayQuilNyQuil vs DayQuil

NyQuil och DayQuil är båda läkemedel för vanliga förkylningar som kan köpas även utan läkare 's recept. Vanliga förkylningar, eller helt enkelt förkylningar, sprids lätt i ett samhälle, särskilt när de berörda personerna är inte medvetna om god förvaltning och förebyggande av dess överföring . för att förhindra överföring av förkylningar, krävs lämplig insikt samt en korrekt tillämpning.

Det finns många sätt att förhindra överföring av kyla, men när individen redan har sjukdomen, är läkemedel för att förhindra obehag. NyQuil och DayQuil är exempel på läkemedel som ges till personer med förkylningar.

NyQuil och DayQuil har samma ingredienser med undantag för NyQuil att ha ett antihistamin samt för DayQuil för att innehålla en nasal avsvällande. NyQuil och DayQuil båda innehåller paracetamol som är en smärtstillande medel och en febernedsättande. Således är båda läkemedlen rekommenderas att använda för personer med kroppssmärtor eller värk och feber. Bortsett från paracetamol, dessa två läkemedel innehåller också Dextrometorfan HBr som är en hostdämpande. Eftersom de två läkemedel har hostdämpande medel, de är också rekommenderat att lindra hosta orsakas av irritation till bronkerna eller irritation i halsen. Sedan NyQuil har antihistamin innehåll, kan den orsaka dåsighet. Det är alltså inte det rätta valet att ta under dagtid. Det kan interagera med den dagliga verksamheten. Med dessa, är DayQuil det bästa valet för att ta under dagen för att förhindra trötthet. DayQuil, å andra sidan, innehåller nasala avsvällande medel. Det är en lättnad för nysningar och rinnande näsa.

Eftersom NyQuil och DayQuil innehåller paracetamol, kan dessa läkemedel, när det tas under en längre tid, orsaka leverskador. Paracetamol är känt för att orsaka skador på lever under en tidsperiod. Ta bara NyQuil och DayQuil för en tidsperiod som föreskrivs av vårdgivare. Ett överskott av fyra doser per dag är redan skadligt. Ta alkoholhaltiga drycker samtidigt som NyQuil eller DayQuil är också farligt för levern, så vara vaksamma och försiktiga. Om du vill inkludera, NyQuil och DayQuil är också kontraindicerat för personer under monoaminoxidas-hämmare (MAO-hämmare) terapi. Tala med din vårdgivare om du tar droger i MAO-hämmare typ. NyQuil är inte en sömntablett; aldrig använda detta läkemedel för att sova ändamål särskilt för barn.

Både NyQuil och DayQuil finns i liquicaps. Innan man tar NyQuil och DayQuil, konsultera läkare och informera dem när du har hälsoproblem som problem med urinering på grund av prostataförstoring, leverproblem, hosta i samband med slem, andningssvårigheter på grund av astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom ( KOL), och rökning. NyQuil är kontraindicerat till personer med befintlig glaukom och inte tas tillsammans med lugnande läkemedel. DayQuil, å andra sidan är no-no för personer med sköldkörtelproblem, problem i hjärtat, befintlig diabetes och blodtryck över det normala. Både NyQuil och DayQuil bör inte tas med blodförtunnande medel såsom warfarin. Gravida kvinnor och ammande mödrar måste konsultera läkare innan du tar NyQuil och DayQuil.

Sluta ta NyQuil och DayQuil när svullnad sker liksom rednesss. Dessutom, om hosta och feber varar 3 eller fler dagar, stoppa medicineringen och informera vårdgivare. När nya symptom eller problem uppstår, kontakta läkare eftersom dessa kan tyda på dödliga sjukdomar.

Sammanfattning:1. NyQuil och DayQuil är båda läkemedel för vanliga förkylningar som kan köpas även utan läkare 's recept.

2. NyQuil innehåller antihistamin medan DayQuil har avsvällande. Men båda innehåller paracetamol och hostdämpande.

3. NyQuil och DayQuil är användbara för milda smärta eller värk, feber, hosta, och naturligtvis förkylningar. NyQuil kan orsaka dåsighet medan DayQuil kan lättnad rinnande näsa eller nysningar.

4. Både NyQuil och DayQuil kan orsaka leverskador under en tidsperiod. Det är kontraindicerat att använda med warfarin.

5. Gravida kvinnor och ammande mödrar måste konsultera läkare innan du tar NyQuil och DayQuil.