Skillnaden mellan Halsfluss och streptokocker i halsenHalsfluss vs streptokocker i halsen

Vintriga vädret kommer snabbare än normalt denna tid på året, och den typiska kyla kommer runt denna säsong. Långvariga manifestationer kan ofta kretsar till mer dödliga sjukdomar som halsfluss, influensa, och halsfluss. Många människor är inte medvetna om skillnaderna mellan halsfluss och streptokocker i halsen. Det är mycket viktigt att känna till den egenheten mellan de två eftersom halsfluss är vanligtvis självbegränsande medan streptokocker i halsen kan hanteras med antibiotika. Halsfluss vann 't reagera mot antibiotika medan streptokocker i halsen kommer att lösas av dessa läkemedel.

Streptokocker i halsen orsakas av en infektion som ligger i halsen. Det orsakande ämnet som orsakar infektionen är en bakterie som klassificeras som Grupp A Beta Hemolytisk Streptococcus, eller GABHS, som kan skapa en öm och knaster känsla i halsen av patienten. Det är viktigt att hantera steg infektioner i deras tidigt skede eftersom om det inte hanteras snabbt, kan de orsaka reumatisk feber och inflammation i njurarna. Även denna sjukdom är mest typiska bland yngre individer, kan vem som helst ha det. Symtomen vid denna sjukdom är smärta i halsen; dysfagi eller sväljsvårigheter; svullna, röda tonsiller; inflammerade lymfkörtlar; huvudvärk och feber. Vanligtvis gör ont i halsen inte komma med förkylningar.

I motsats till detta halsont, händer halsfluss när det finns en inflammation i tonsillerna. Tonsillerna infekteras av en bakterie eller ett virus. Detta tillstånd resulterar i ömhet och irritation av tonsillerna. När mikroorganismer såsom ett virus och bakterier förs in i kroppen genom munnen eller näsan, tonsillerna fungerar som sila material. Tonsillerna är fulla av vita blodkroppar som skyddar kroppen mot infektion. Detta tillstånd behandlas med huskurer och andra läkemedel. I en del fall är tonsillerna helt bort. Detta ingrepp är endast föreslås om detta villkor inte hanteras med behandling. Manifestationerna av halsfluss inkluderar: halsont, dysfagi, feber och frossa, huvudvärk, svullna lymfkörtlar i halsen och käken, Afoni eller förlust av röst och inflammerade tonsiller.

De GABHS bakterier orsakar streptokocker i halsen som resulterar i ett knaster och öm känsla inuti halsen. En mild halsont kan ofta leda till streptokocker i halsen om det inte hanteras i ett tidigt skede. Ofta kan en förvärras status halsfluss orsaka förekomsten av andra dödliga sjukdomar som akut glomerulonefrit, eller AGN och reumatisk hjärta feber. Halsfluss har många liknande manifestationer med streptokocker i halsen såsom inflammerade tonsiller, huvudvärk, feber och frossa och ont i öronen, men det finns också en handfull distinkta manifestationer som hjälper vid diagnos av tillståndet.

Halsfluss händer när tonsillerna bli smittad med någon form av mikroorganism. Detta tillstånd börjar inflammationsprocessen i tonsillerna som kan leda till svår smärta och oro. Filtreringsmetod inom tonsillerna utlöser ofta immunsystemet i kroppen orsakar olika symptom på detta tillstånd. Det är nödvändigt för allmänheten att behandla dessa två villkor för att förhindra ytterligare komplikationer uppstår. Vikten av en tidig upptäckt av sjukdomar betonas att kunna behandla dem omedelbart.

Sammanfattning:1. Det är mycket viktigt att känna till egenheter mellan de två eftersom halsfluss är vanligtvis självbegränsande medan streptokocker i halsen kan hanteras med antibiotika. Halsfluss vann 't reagera mot antibiotika medan streptokocker i halsen kommer att lösas av dessa läkemedel.

2. Strep hals orsakas av en infektion som ligger i halsen. I motsats till en halsont, händer halsfluss när det finns en inflammation i tonsillerna.

3. Den orsakande medlet av streptokocker i halsen som orsakar infektionen är en bakterie som klassificeras som Grupp A Beta Hemolytisk Streptococcus, eller GABHS, som kan skapa en öm och knaster känsla i halsen av patienten. Tonsillerna infekteras av en bakterie eller ett virus i halsfluss.

4. Det är viktigt att hantera steg infektioner i ett tidigt skede, eftersom om det inte hanteras snabbt, kan det leda till reumatisk feber och inflammation i njurarna.