Skillnaden mellan vårtor och majsVårta vs Corn

Oftare än inte, vi är alltid medveten om vad 'växande på ytan vår hud. Vi är alltid skyldig att fråga och söka läkarvård av hud läkare även känd som dermatologer. Detta är trenden just nu som vi är inriktade på god hälsa och förebyggande såsom hud cancersjukdom.

Två av de vanligaste hudproblem som människor alltid möter är vårtor och liktornar. Låt oss ta itu med och se skillnaderna i var och en av dem för oss att till fullo förstå dem.

De flesta människor är förvirrade om de har liktornar eller vårtor. Även läkare har en svår tid. En sak som kan skilja mellan dessa två är att vårtor är spridda runt kroppen medan liktornar koncentreras på fötterna.

En vårta 's smittämnen är rent HPV eller humant papillomvirus. Detta kan förvärvas överallt. När det finns ett avbrott i huden, kan viruset tränga orsakar vårtor i tid. Liktornar, å andra sidan, orsakas av alltför mycket tryck på benutskott i foten. genom att bära trånga skor och genom att inte bära lämpliga strumpor, hudytan av benutskott av foten gör att huden tryck. Således kommer det att finnas en otillräcklig blodcirkulation i huden som orsakar liktornar .Vårtor kan förhindras genom att inte dela de saker man alltid använder såsom handdukar, kläder, och vad som helst som kan vara i kontakt med ytan av huden. Vårtor kan också behandlas med laser och med hudkrämer såsom Dermasil och Wart-Off. När i behandling, se till att täcka vårta som behandlas.

Liktornar, å andra sidan, kan behandlas genom att bära lämplig längd strumpor med bomull, bär väl passande skor, undvika bär stilettos eller högklackade skor som detta sätter press på tårna av foten. Liktornar är inte smittsamma och säkra. Dr Scholl 's majs kuddar avlasta trycket på liktornar så att de kan användas för att lindra smärtan.

Sammanfattning:

1. Vårtor orsakas av HPV medan liktornar orsakas av trycket på benutskott i huden med direktkontakt och press på promenader eller stående.
2. Vårtor är överförbara och kan överföras till andra när det 'är ett öppet sår eller en paus i huden medan liktornar inte.