Skillnaden mellan OD och MDOD vs MD

Du kanske undrar om de viktigaste skillnaderna mellan en OD och en MD. OD står för doktor osteopati. Å andra sidan, MD betyder Medicine doktor. Båda är rättsligt skyddade yrkestitlar, och de delar samma status och prestige i läkekonsten.

OD och MD har så många saker gemensamt, som de fyra år som krävs för medicinsk utbildning, lika lång praktik, och liknande medicinsk ombord tentor att få deras officiella läkarlegitimation. Men dessa två yrken har skarpa kontraster som gör det möjligt för dig att skilja från varandra.

Först av allt, läkare osteopati tar sina forskarutbildning i specialskolor för Osteopathic medicin, medan Medicin Läkare närvara vid ett college eller skola av medicinen. Varje skola följer särskilda riktlinjer och principer för behandling av patienter.

De som deltar osteopati skolor är utbildade för att titta på patienten som en hel människa. Bland ODS, det är en tung tillit för att undersöka de organiska orsakerna till en sjukdom eller sjukdom. De anser vanligtvis övergripande livsstil hos patienten att ta itu med de symptom på sjukdomarna.

Som en kontrapunkt, är läkare (MD) utbildade för att specifikt titta på symptom på sjukdom, skada eller sjuka delen av patienten. MD är starkt beroende av kirurgi och mediciner för att bota sjukdomen som orsakar skada för patienten.Slutligen OD utföra kropps manipulationer som är ganska likt kiropraktik metoder, medan MD normalt inte utbildade för kropps manipulationer.

För att sammanfatta, här är de viktigaste skillnaderna mellan en OD och en MD:

1. OD är utbildade i osteopati skolor, medan MD går medicinska skolor.

2. OD är utbildade för att se 'hela patienten', medan MD är utbildade för att bota den sjuka delen av patienten.