Skillnaden mellan Acetaminophen och IbuprofenAcetaminofen vs Ibuprofen

I tider av sjukdom, såsom att ha feber eller ont i kroppen, människor i allmänhet tar i de vanligaste läkemedel som de har. I princip kan dessa läkemedel vara i form av acetaminophens eller ibuprofens. Dessutom är de flesta människor som tar dessa läkemedel betraktar dem som har liknande åtgärder, vilket vanligtvis gruppera dem som en. Finns skillnader mellan de två? Även om de kan klassificeras som smärtstillande, febernedsättande och antiinflammatoriska läkemedel, har de subtila skillnader.

Både paracetamol och ibuprofen betraktas som NSAID, eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Även om de har både förmåga att lindra en person från att känna milda till måttliga nivåer av smärta, kan de inte hjälpa dem med svår smärta.

Smärta orsakas av närvaron av fettsyror som kallas prostaglandiner som utlöser smärtreceptorer och därefter, är impulser som skickas till hjärnan, vilket gör den person känner smärta. Ibuprofen har kapacitet att ge en längre terapeutisk effekt, vilket ger en person mer tid att bli befriad klagomål än vad paracetamol gör. Vidare är Ibuprofen något mer kraftfulla, både för att minska inflammation och lindra smärta. Paracetamol å andra sidan kan ge en person en viss lättnad eller minska smärta men inte faktiskt minska någon inflammation.

Både även rikta hypotalamus att kontrollera kroppens temperature.The hypotalamus är huvuddelen som påverkar termo, och alla upptäckta problem i kroppen skulle utlösa hypothalamus att skicka hormoner som ökar kroppens ämnesomsättning, vilket därefter öka kroppstemperaturen.Nya rön har visat att Ibuprofen fungerar bättre som ett febernedsättande än paracetamol. Detta innebär att det kan arbeta snabbare och bättre för att minska kroppstemperatur av ca 380C eller högre, vilket tyder på feber. Paracetamol kan också minska feber, men i en långsammare takt. Så i princip under klagomål av feber, kan Ibuprofen vara ett bättre val.

Däremot Acetaminophen inte orsaka många mag-tarmproblem som Ibuprofen gör. Detta innebär i princip att paracetamol kan vidtas utan mat, eftersom det är mildare än andra läkemedel. Å andra sidan, är Ibuprofen rekommenderas som skall vidtas efter måltider eller med livsmedel, eftersom det orsakar fler gastrointestinala problem och har en hög tendens att irritera magslemhinnan. Således är Acetaminophen bättre föredraget för dem som har dålig aptit eller kan inte ta i mat.

Att veta om skillnaderna mellan Acetaminophen och Ibuprofen kan hjälpa människor att förstå och lära sig mer om hur varje påverkar kroppen.

Sammanfattning:

1. Ibuprofen är något mer kraftfull och längre verkande, både lindra smärta sensationer och minska inflammation genom att agera på prostaglandiner; medan Paracetamol kan lindra smärta, men minskar inte någon svullnad eller inflammation.
2. Ibuprofen är en bättre febernedsättande, som arbetar snabbare när de minskar kroppstemperaturen under feber.