Skillnaden mellan Neosporin och PolysporinNeosporin och Polysporin

Upptäckten av antibiotika har varit allmänt anses vara bland en av de mest härliga landvinningar inom hälsa och medicin. Dödsfall som berodde på komplikationer till följd av bakterier nu stadigt sjunkande genom åren sedan den första antibiotika upptäcktes. Forskare och läkare nu kontinuerligt söker nyare och säkrare antibiotika. Med denna positiva nyheter när det gäller kampen mot bakterier, är vi nu långsamt bli medvetna om potentialen av antibiotika för vår överlevnad.

Antibiotika, eller ibland benämnda antibakteriella läkemedel, är en klass av läkemedel som är utformade för att bekämpa ut och döda ett brett spektrum av patogena eller skadliga bakterier. De kan antingen producera en baktericid eller bakteriostatisk effekt, beroende på vilken typ av antibiotika som används och de bakterier som adresseras, eller båda. I en baktericid effekt, är medicinering 's huvudsakliga funktion att döda bakterierna, till dess att kroppen kan reparera sig själv och döda resten av skadliga bakterier. En bakteriostatisk effekt indikerar att reproduktionen av bakterier är störd, vilket begränsar deras antal tills de kan styras av vårt immunsystem.

Antibakteriella läkemedel kan ges i olika former. Det kan vara oral, rektal, intravenös eller i aktuell form. Metoden för att administrera antibiotika skiljer sig eftersom vissa antibiotika kan orsaka allvarliga biverkningar om inte korrekt administreras. Bland dessa former är en lokal applicering av antibiotika lättare att göra och utföra eftersom det inte kräver komplicerade mätningar och en hel del faktorer att tänka på. Men ha i åtanke, att man måste se till att du inte är allergisk mot vissa ingredienser i en topisk salva. De vanligaste antibiotika salvor är Neosporin och Polysporin, även om de har vissa skillnader.

Neosporin, som är en populär antibakteriell salva, används främst för att förhindra öppna sår från att smittas därmed öka sårläkning. Det anses också som ett bra antiseptiskt medel för att förhindra bakterier från att ansamlas i sårområdet. Vidare är det populärt kallas en 'trippel antibiotisk salva', innehållande Neomycin, Polymyxin B, och bacitracin. Men det finns vissa människor som är allergiska mot neomycin därmed ges en Polysporin.

Polysporin, är en annan aktuell antibakteriellt medel som fungerar på samma sätt som Neosporin. Därför hjälper det också hindra öppna sår från att smittas och påskyndar sårläkning. Den skiljer sig bara i de aktiva föreningar som används. Den innehåller endast Bacitracin och Polymyxin B. Det används som ett alternativ för de som är allergiska mot neomycin.Du kan hänvisa till en läkare om du vill veta mer eftersom endast grundläggande detaljer ges här.

Sammanfattning:

1. Antibiotika används för att behandla bakterier antingen genom ett bakteriedödande eller bakteriostatisk effekt.

2. Neosporin innehåller 3 aktiva ingredienser, neomycin, polymyxin B, och bacitracin.