Skillnaden mellan HSG och Laparoskopi DyeHSG vs Laparoskopi Dye

Laparoskopi färgämne och en hysterosalpingogram görs särskilt när ett par har problem att utforma ett barn. Dessa diagnostiska undersökningar görs för bara kvinnor. De kan hjälpa olika par att veta det dilemma som de står inför och möjliga hantering s göras. En kvinna kan ha svårt att utforma ett barn. Det kan finnas en ocklusion inuti äggledarna eller en skada på äggstockarna. En hysterosalpingogram utförs också för att hitta en tilltäppt äggledaren. Detta förfarande sker ofta för en kvinna som 'är att ha en tuff tid att bli gravid. Kan En typ av infektion orsaka allvarliga skador på äggledarna och täppa rören utgör hinder för graviditet. I sällsynta fall kommer färgämnet utnyttjas under förfarandet öppnar tilltäppta rör. Hysterosalpingograms också göras för att hitta eventuella oegentligheter i livmodern som onormal struktur eller form, myom, en skadad polyp, främmande föremål, eller sammanväxningar inne i livmodern. Dessa dilemman kan orsaka återkommande missfall, dysmenorré, eller smärtsamma menstruationer episoder.

Laparoskopi färgämne innebär inblandning av en allmän anestesi som kommer att sätta patienten sover. Ett litet snitt görs i integumentary systemet under denna patient 's navel. En laparoskop, eller en smal teleskop, införs genom bukväggen, och buken är fylld med koldioxid. Denna teknik ger kirurgen en bättre bild av innehållet i patient 's bäckenet. Läkaren passerar också en fin apparat inne i slidan in i livmodern som passerar genom livmoderhalsen. Han kan nu införa färgämnet in i livmodern. Den laparoscope används för att visualisera om färgämnet rinner bort från äggledarna intill äggstockarna. Operationen tar vanligen cirka 20 minuter. Patienten får släppas ut på samma dag för antagning.

Å andra sidan, är en hysterosalpingogram vanligen genom en radiolog inuti röntgenområdet i en klinik eller sjukhus. En sjuksköterska och en röntgentekniker kan hjälpa läkaren under förfarandet. En gynekolog eller en läkare som specialiserat sig på reproduktiv endokrinologi kan lika gärna hjälpa under förfarandet. Innan förfarandet inleds, kan patienten ges Ibuprofen eller en lugnande för att slappna av livmodern så att det inte kommer att börja kramp medan ingreppet utförs. Blåsan bör vara tom före granskningen och båda fötterna höjs och hålls upp av byglar. X-ray är ett mycket viktigt verktyg under detta test, eftersom det kommer att förhindra ocklusion av tjocktarmen i bedömningen av äggledarna och livmodern. Läkaren kommer att placera en krökt och jämn spekulum inne i slidan. Spekulum kommer smidigt isär vaginalväggen. Detta gör det möjligt för läkaren att visualisera de inre komponenterna i livmoderhalsen och vaginan. kommer att undersökas andra områden av det reproduktiva systemet för eventuella oregelbundenheter som använder färgämnet och röntgen. Efter det diagnostiska testet är katetern eller kanylen avlägsnas. Hysterosalpingograms tar vanligtvis 15-30 minuter.

Laparoskopi färgämne har mycket ovanliga blödningsrisker som kan uppstå under förfarandet. De stora rör, blodkärl, eller tarmen kan skadas av den apparat som används. Infektion kan också uppstå efter flera dagars operation om såret inte är klädd väl. En person kan också uppleva en överkänslighetsreaktion med färgämnet. Däremot har en hysterosalpingogram de möjliga komplikationer av svåra buksmärtor och vaginal blödning.

Sammanfattning:1. Laparoskopi färgämne och hysterosalpingograms görs särskilt när ett par har problem att utforma ett barn. Dessa diagnostiska undersökningar görs för bara kvinnor.

2. Laparoskopi färgämne innebär inblandning av narkos och patienten bör sova. Å andra sidan, är en hysterosalpingogram vanligen genom en radiolog inuti röntgenområdet i en klinik eller sjukhus.

3. Ett laparoskop, eller en smal teleskop, är införd genom den abdominala väggen, och buken är fylld med koldioxid. X-ray är ett mycket viktigt verktyg under en hysterosalpingogram eftersom det kommer att förhindra ocklusion av tjocktarmen i bedömningen av äggledarna och livmodern.

4. Laparoskopi färgämne tar vanligen cirka 20 minuter att strömma till rätt platser. Hysterosalpigograms tar vanligtvis 15-30 minuter.