Skillnaden mellan Celexa och LexaproCelexa vs. Lexapro
Celexa och Lexapro är vanliga mediciner som används för att behandla symptomen på depression hos patienter som uppvisar allvarliga symtom. Båda läkemedel är recept som utfärdas av en läkare som hämmar processen av serotoninåterupptagning. Kemiskt, de är båda mycket liknande ingredienser, men det finns viktiga skillnader mellan de två och de kan inte användas omväxlande, därför är det viktigt att lämna alla läkemedel som du tar med din läkare innan du får ett recept. Fordringar från patienter tycks leda till tron ​​att om en av de två läkemedel fungerar för dig den andra inte, och vice versa.

Båda recept bör hållas i svala, torra områden som är utom räckhåll för några barn, eftersom oavsiktlig överdos kan orsaka allvarliga skador och även koma. Dessa mediciner bör inte användas om du ska använda maskiner eller fordon. Dessutom kan de vara skadliga om du är gravid eller ammar. Båda läkemedel är godkända av Food and Drug Administration (FDA).

Celexa är också känd som citalopram hydrobromid. En av de största fördelarna med att vara föreskriven Celexa är att det är en generisk recept finns att köpa som kan rädda patienten pengar. Detta läkemedel kommer i tablettform och kan ta upp till 4 veckor för en person att känna av effekterna av medicinen. Några av de biverkningar kan inkludera svettning, muntorrhet, kräkningar, diarré och aptitlöshet. De värsta biverkningarna är sällsynta men inkluderar hallucinationer och kramper. Celexa är en allvarlig drog och bör tas med försiktighet.Lexapro är känd som escitalopram hydrobromid. Lexapro är mycket lik Celexa, men det har fördelen av att även kunna behandla ångest problem. Men till skillnad från Celexa, det finns ingen generisk variant av Lexapro. Lexapro kommer både en tablett eller i flytande form och det kan också ta upp till 4 veckor innan det träder i kraft i systemet hos en patient. Symtom på denna medicin inkluderar kräkningar, muntorrhet, trötthet, halsbränna och diarré. Vissa känner biverkningarna av Lexapro är lättare än Celexa, eftersom det inte har varit en länk till anfall. Däremot kan patienter fortfarande uppleva hallucinationer, svår muskelstelhet, och ovanligt stor upphetsning.
Även om båda dessa läkemedel avsett för behandling av samma neurala problem i hjärnan, de har fortfarande några viktiga skillnader som till varför en läkare kan utfärda en över den andra.
Sammanfattning

1. Celexa och Lexapro är både antidepressiva som är föreskrivna. Dessa mediciner är avsedda att inhibera processen av serotonin återupptag.
2. Celexa är känd som citalopramhydrobromid och kan också hittas i en generisk form. Lexapro är känd som escitalopram hydrobromid och är inte tillgänglig i generisk form, men det är också förskrivas till patienter med ångest.
3. Biverkningar av båda läkemedlen kräkningar och diarré, men Celexa är kopplad till anfall också.