Skillnaden mellan sjukhem och stöd i boende Vårdhem vs Assisted Living

Den snabba och mycket konkurrensutsatt miljö som vi har i dag har lett oss till att bli mycket upptagen och ockuperade. Även i gamla dagar folk hade en riklig mängd tid att spendera med familjer, idag har detta blivit mycket sällsynta.

Detta har lett till utvecklingen av vårdhem och hemtjänst anläggningar. Även om båda dessa anläggningar tillgodose behoven hos människor som inte längre kan klara sig själva, de har mycket olika egenskaper och krav.

I en hemtjänst anläggning, individer är mer självständiga. De behöver bara hjälp med bad, grooming, och matlagning. De är fria att göra vad de vill och är i ständig kontakt med andra människor.

Å andra sidan, inrymmer ett vårdhem människor som behöver särskild vård, särskilt de som behöver ständig omvårdnad tillsyn på grund av psykiska eller fysiska krämpor. Dessa individer, även sjuka, inte kräver sjukhusvård; de bara behöver matas, badade, och hjälpte i sin övriga verksamhet.

Vårdhem är som sjukhus, och de också bidra till rehabilitering av personer som drabbats av allvarliga hälsoproblem. Patienterna kan ha någon sekretess och ofta dela rum.Hemtjänst anläggningar erbjuder bekväma och privata bostadsanläggningar till kunder. De tillgodoser till personer som kan vara oförmögen att göra dagliga sysslor, men fortfarande kunna flytta runt och inte behöver någon särskild medicinsk vård.

Det ger äldre ett värdigt och självständigt sätt att leva sina liv utan att behöva sätta press på deras familjer att ta hand om deras behov. Livsmedel bereds för dem och de kan besöka andra invånare så att de don ??? t känner sig isolerade och ensamma.

I valet mellan ett vårdhem och en hemtjänst anläggning, är det viktigt att notera att ett vårdhem är utformad för personer som behöver ständig och särskild medicinsk vård medan en hemtjänst anläggning är utformad för personer som bara behöver måttlig hjälp med sina dagliga aktiviteter .

Sammanfattning

1. En vårdhem är avsedd för personer som behöver särskild medicinsk vård medan en hemtjänst anläggning är utformad för personer som bara behöver hjälp i sin dagliga verksamhet.
2. En vårdhem är uppbyggt som ett sjukhus medan en hemtjänst anläggning är uppbyggt som en gemenskap och kan har privata lägenheter för invånarna.
3. Det är sekretess och invånare är mer självständiga i en hemtjänst anläggning medan patienter kan dela rum på ett vårdhem.