Skillnaden mellan Excedrin Migrän och Extra Strength Excedrin Migrän vs Extra Strength

Smärta som orsakas av flera villkor kan vara mycket besvärande på den del av den sjuke. Det anses vara den femte vitala tecken som är viktigt vid fastställandet av hälsotillståndet men störande vid ett flertal tillfällen. Användningen av smärtlindring eller smärtstillande medicin har blivit ett enkelt steg för att lindra och behandla smärta.

Excedrin har varit en del av listan över dynamiska smärtstillande produkter genom åren. Det är en over-the-counter (OTC) läkemedel som infördes för att bota huvudvärk av olika svårighetsgrader och andra smärtrelaterade tillstånd. Den innehåller paracetamol som har febernedsättande och smärtstillande egenskaper, aspirin, som också har de senare plus antiinflammatoriska och antiblodplättseffekter och koffein som är en psyko stimulerande.

För närvarande finns det cirka åtta Excedrin produkter som tillgodoser specifika smärta relaterade tillstånd, nämligen:

Uttrycka Geler som är gellcaps används för snabb huvudvärk lättnad.

Menstruation Komplett som arbetar mot uppblåsthet, kramper, muskelvärk, huvudvärk och trötthet.

Spänningshuvudvärk som ger lindring för huvud, hals och skuldra till följd av spänningshuvudvärk.

Excedrin PM som hjälper sömnlöshet relaterad smärta.

Tillbaka och organ som fungerar som ett smärtstillande och blockerare i en.

Sinus Huvudvärk som lindrar sinus och nästäppa och huvudvärk.Två av dess produkter, Excedrin Migrän och Extra Strength, är av samma karaktär för smärta modifiering men är annorlunda i vissa avseenden.

Producerad i 1998 Excedrin beviljades Food and Drug Administration (FDA) godkännande att införa Migrän, en speciellt framtagen läkemedel mot migrän smärta och andra associerade symtom. Samtidigt är Extra Strength den äldsta bland Excedrin 's sortiment av produkter som tidigare införts i 1960' s. Det stämplades som den första multi-ingrediens huvudvärk läkemedel.

Migrän finns i gelkapslar, tabletter och kapslar bildar medan Extra Strength finns också i gelkapsel form.

Även liknande formulering, är doser anses annorlunda. Migrän 'rekommenderade dosen är' För vuxna: Ta 2 tabletter med ett glas vatten och tar inte mer än 2 tabletter inom 24 timmar såvida av en läkare 'Extra Strength' s dos är 'För vuxna och barn som är 12 år och. över: Ta 2 kapslar var 6 timmar, inte mer än åtta kapslar i 24 timmar '.

Båda läkemedlen är en kombination av acetaminofen, aspirin och koffein med mängder av 250 mg, 250 mg och 65 mg, respektive.

Sammanfattning:

1. Excedrine Migrän infördes 1998 medan Extra Strength var pionjär bland produktlinjen som det gjordes tillgängliga i början av 1960 's.

2. Migrän finns i tre former medan Extra Strength finns i fyra.