Skillnaden mellan Adipex och AdderallAdipex vs Adderall

Människor är oroade över att ta den bästa medicinen för deras tillstånd. Till dem som upplever beteendemässiga problem som ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), kan deras läkare ordinera ta drogerna Adderall eller Adipex. Till några som planerar att gå ner i vikt, får denna föra någon effekt alldeles särskilt om det har använts under en lång tid redan. Men naturligtvis är detta inte alltid fallet.

Främst är Adderall en typ av stimulantia som påverkar ett 's CNS (centrala nervsystemet). Det främsta syftet med ett sådant är kontrollen av hyperaktiva impulser. Det är således används främst för kontroll av ADHD.

Adderall består av många läkemedelskomponenter nämligen dextroamfetaminsulfat sulfte, dextroamphetamine sackarid, racemisk amphetamne sulfat- och racemisk amfetamin sapartate monohydrat '' alla på ungefär samma andel (25%). Effekten av detta läkemedel är inriktad på produktion av mer noradrenalin och dopamin.

Detta läkemedel är också tillgänglig i två former XR (fördröjd frisättning) och IR (instant release). Adderall är en FDA-godkända läkemedel för ADHD. Men det har också några av etikett användningsområden som ännu inte är godkända av läkemedelskortet. En av de mest kontroversiella användningarna är dess användning för att hantera fetma. Ja, många konsumenter använder Adderall för detta ändamål och inte för specifika beteendemodifikation såsom ADHD.Å andra sidan Adipex, populärt kallad Adipex-P, är ett omedelbart frisläppande för drogen fentermin. Det klassificeras som ett läkemedel som undertrycker aptiten. Således är detta läkemedel användas av överviktiga patienter och för dem som vill skära ned vikt

Adipex riktar hypotalamus att frigöra signalsubstansen noradrenalin. Detta utlöser flygningen eller kampen svar som är ansvarig för att minska hunger. Den har också en direkt verkan utanför hjärnan genom att initiera frisättningen av adrenalin för att rikta fettceller som kommer att användas för att kasta bort extra fett för energiproduktion. Totalt sett är dess terapeutiska effekt för att minska hunger.
Liksom alla andra droger, Adipex producerar ett spektrum av biverkningar. Icke desto mindre, dessa är mycket tolereras i de flesta förhållanden. Några av de vanligaste biverkningarna är följande: förhöjt blodtryck, hjärtklappning, sömnlöshet, irritabilitet, muntorrhet, dimsyn, diarré, nervositet och huvudvärk bland andra.
Adipex är bara en av de många varumärkena av generiska fentermin. Andra framstående varumärken Ionamin, Obermine och Zantryl. Det rekommenderas för korttidsanvändning (vanligtvis upp till tre månader). Användningen av en sådan brukar kopplas genom rigorösa träningsprogram och diet plan.

1. Adipex är en FDA-godkända läkemedel för hungerminskning medan Adderall inte är kliniskt godkända för sådan användning.